Бойко Борисов: Промяната не може сама да се пребори с ГЕРБ, а сега са се събрали 7 партии.. Ще ги бием

17 Мар 2023 20:20

Това отгледа и възпита една млада армия, която е гарант. И никой не може да я изчегърта. Те са по-млади, по-красиви и по-умни. Аз съм простил на враговете си. Има горе кой да гледа и да наказва, но няма да забравя, заради всички, които мръзнеха отпред на студа и младежите, които плашеха със затвор. Те не се уплашиха, а се нароиха и станаха стотици. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра хиляди симпатизанти и активисти на партията в комплекс С.И.Л.А в Пловдив.

След тези думи Борисов покани младежите на ГЕРБ от Пловдив и областта с думите: "Елате лъвове и лъвици!".

В началото бе припомнен моментът с незаконния арест на лидера на ГЕРБ преди година и последвалата мощна подкрепа за Борисов от хиляди граждани и сподвижници.

„Тоя лош сън рано или късно ще свърши. Това, което има да теглим, тепърва предстои. Успяха да успят две години българите. Сутринта по телевизиите наглеят, излизат техни представители и наглеят. Кое наложи да се вдигне инфлацията? Преди войната се вдигна. Да ви кажа ли? Това, че се договориха да вдигнат горивата. Всеки транспортен разход, всичко прогресивно се увеличи. Кой го допусна това? С много мощна медийна подкрепа това се замита, за да останат хората объркани. Българинът най-мрази да му бъркаш в джоба“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"България в момента продължава да е най-големият нетен износител на ток в ЕС, на горива в ЕС, на оръжие в ЕС. ДДС-то се връща на фирмите, това е нашата икономика, определена като успешна, определена от Промяната. Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? Да, наричах го мазнинка, като добър стопанин знаех, че какво изкараме, да го сложим в резерв, народът да си има“, каза Борисов.

"Ние първи трябва да подадем ръка на всички. Виждам моите хора как се радват и говорят за провалите им, но това е провал за България. Ние станахме за смях на Балканите, станахме за смях по Европа! Пет пъти правим избори, не могат да се разберат двама, трима, четирима. Това е резил! Дори патрона на България Иван Костов казал, че гласува за последен път за тяхната коалиция, ако дефицитът не е под 3%, той знае до какво ще доведат тези. Ние още помним как Христо Иванов на председателски съвет помоли да блокираме този пагубен бюджет. И го направихме... Сега ми е интересно как ще работят заедно седем партии. Само за две години партията на Промяната не може сама да се пребори с ГЕРБ, ДБ не може да се пребори с ГЕРБ. Петя Ставрева я гледам на плакатите, беше евродепутат от ГЕРБ с Андрей, взимаше пет години евра, тогава бяхме готини. Сега е различно. Пожелаваме им успех!“, коментира още той.

 

"Те не успяха да постигнат нищо, защото единствената национална партия, която не е регионална, а е партия на всички българи, не позволи консенсус да бъде нарушен. Вторият консенсус беше създаден през 1997 г. след фалита на България. Тогава се реши, че България трябва да спазва финансова дисциплина. Този консенсус беше нарушен успешно от Асен Василев. Нашата задача е да възстановим и утвърдим тези два консенсуса“, започна водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР София Тома Биков.

Бившият председател на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов се обърна към множеството с думите: „На този ден аз стоях пред едно следствие и мръзнах, защото си обичам партията и лидера. Винаги съм се питал кои имат тази страст да унижава хората – страх. Лидерът ни е страховит за опонентите си, страховит с това, че го обичат хората и той ги обича, страховит е, че когато се обърне – има какво да покаже“.

Бойко Борисов бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

„Какво получихме за две години? Скъп ток, ами храна няма, онова, което с 50 лв. купуваше един човек, сега го купува със 100 лв. Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унижат и смачкат. Докато вие сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, вие създадохте ГЕРБ“, обърна се Рашидов към лидера на ГЕРБ.

"Тези хора направиха едно много срамно нещо. Подложиха ви на изпитание да сте още по-силен. Управлявате една партия, която не се нарои, имате едни красиви и образовани млади хора, всичките с професии. В политиката няма и стари, има умни и можещи“, завърши речта си Вежди Рашидов.

 

Борисов е водач на пловдивската листа на коалиция ГЕРБ-СДС. На челните места в листата са още Радомир Чолаков, Десислава Трифонова, доц. Стефан Шилев, Спас Шуманов.

Евродепутатът Андрей Новаков заяви: "Има нещо, което ни събира - единственото място, където можем да работим, е ГЕРБ. Въпросът с кадрите е основен. Колко пъти през последните две години се събудихте с усещането, че нещо добро е на път за стане, нещо положително се е съградило? Нито веднъж, нали? Не чувстваш нищо хубаво, това беше масовото усещане и бе като за гражданска война“, заяви Новаков.

„Няма да се извиняваме за успехите си“, увери евродепутатът.

„Държавата лети към пропастта с бясна скорост. Виновникът за това е Промяната, посочи Делян Добрев и показа разчети.

"Три пъти, когато Асен Василев е докосвал бюджета, инфлацията е скачала. Имаме ясно доказателство, че тази инфлация, е чисто българска направия. Обедняваме! Три пъти, когато те правиха бюджет, нещата ставаха по-лоши и по-лоши“, заяви той.

Беше излъчено и поздравление от Манфред Вебер, записано специално за случая. Вебер пожела на ГЕРБ победа на изборите на 2 април.

 

"Винаги сме говорили с вас за бъдещето, днес ще направим изключение и ще поговорим за миналото и скорошната политическа история на България през последните две години. Няма да говоря за тези, които замеряха държавните институции с риба, кюфтета и яйца, за тези, които носиха ковчези, няма да говоря и за незаконния арест отпреди година. Най-грозното, което се случи, са систематичните усилия да бъде заличена една партия, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Чували сте за изчегъртването. Нека го преведа - всеки един от вас няма право да иска това, което иска, няма право да говори това, което иска, няма право да мечтае и преследва мечтите си. Това европейско ли е, харвардско ли е? Това е урок за всеки на който може да хрумне подобно нещо. В политиката няма вакуум, няма празно пространство“, заяви Томислав Дончев./ Източник : novini.bg