Печат на тази страница

Спас Шуманов: Поставям си за цел да се боря за развитието на Летище Пловдив

31 Мар 2023 09:55

 

„През последните години липсват каквито и да е политики на държавно ниво. Тази липса на цел при развитие на държавата постави в изключително трудна ситуация българския народ. На дневен ред пред гражданите възникнаха притеснения относно тяхното съществуване и възможността да посрещат своите ежедневни потребности. Българския народ не трябва да търпи повече лъжливи обещания и пророчества” - тази категорична позиция изрази петият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив-град Спас Шуманов.
Според него продължаващата враждебност между политическите партии и липсата на диалог между тях се отразява изключително негативно върху цялото общество. Резултатът ще доведе до допълнително усложняваме на опасенията относно бъдещето на България.
„Важно е всички ние да осъзнаем бързо сложната ситуация, в която се намира държавата след управлението на „Промяната “ и да направим всичко възможно да възстановим стабилността.
За да върнем вярата на гражданите в държавността, трябва да предприемем неотложни мерки, които да доведат до възобновяване на стабилността в България. Политическите решения играят решаваща роля за пазарната психология и бъдещето на нашата държава. Не можем да допуснем повече България да бъде без правителство и функциониращо Народно събрание. За това трябва да извършим всички необходими действия за подкрепа на устойчивото развитие на нашата страна и да не допуснем "добрите сили" да спрат отново този процес”, заяви Спас Шуманов и допълни:
„Поставям си за цел да се боря за осигуряването на необходимите средства за развитие на Летище Пловдив. Всички ние трябва да осъзнаем, че летището е от съществено значение за икономическото развитие на Пловдив и на цяла Южна България. Съоръжението има пряко въздействие върху икономиката, като предоставя услуги на авиокомпаниите, които от своя страна преместват пътници и транспортират товари. Свободното движение и бързата свързаност са от полза за гражданите и бизнеса.
По време на своето кратко управление на държавното дружество успях да привлека най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа. През 2021 г. бях освободен, тъй като държавното дружество постигна резултати, надхвърлящи дори най-смелите очаквания на ресорния министър. Оставих компанията в стабилно финансово състояние и с очакван растеж въз основа на договорени нови дестинации.
Бях убеден, че планираният растеж може да се осъществи от ниско квалифицираните кадри на "Промяната", но след това осъзнах, че управлението на растежа е изключително сложен процес и изисква висока квалификация и опит. В момента единственото държавно летище е оставено на произвола на съдбата и е с влошени финансови показатели. Съществува реален риск без намеса на държавно ниво да бъдат изгонени авиокомпаниите. Ще направя всичко възможно Летище Пловдив да стане приоритетен стратегически проект на българската държава.
През последните две години управляващите демонстрираха високомерие и неоснователна самоувереност в своите действия, които не намериха подкрепа в резултатите от тяхната икономическа политика. Поредица от неправилни решения доведе до болезнени последици за населението. Ние, гражданите сме задължени да покажем решимост и да действаме, за да преустановим тези престъпни практики и да защитим България.
Няма рецепта за демокрацията, но за да съществува, трябва да бъде защитавана. Обръщам се с призив към всички граждани да излязат и да гласуват на 2 април 2023 г. с номер 2 в интегралната бюлетина коалиция ГЕРБ-СДС и лична преференция 105 за Пловдив. Нека не забравяме, че бъдещето на България е в наши ръце”, призова Спас Шуманов.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu