Димитър Джевизов: Заедно може да направим район Източен едно по-добро място за живеене

27 Окт 2023 10:49

 

Димитър Джевизов е кандит за кмет на район „Източен“, гр. Пловдив от коалиция „БСП за България“ с №1 в интегралната бюлетина и кандидат за общински съветник с преференция 115

 

Той е утвърдена личност с предприемачески дух и съществременно с грижа за хората. Роден е през 1965 г. в гр. Пловдив, възпитаник на ОУ „П. Славейков“ кв. Столипиново. Завършил средно специално образование в СПТУ “Малчика“. Продължава образованието си в Института по икономика и администрация. Семеен, многодетен баща с 4 деца. Поддържа лявата идея и през годините е бил в листата за общински съветници на БСП в Пловдив

 

Г-н Джевизов, какво Ви мотивира за да се включите в предизборната надпревара за района?

Познавам хората от там лично. Запознат съм с проблемите им. Аз съм един от милионите излъгани. През годините много политици забогатяха, използвайки нашия глас, предадоха доверието ни и изградиха щастието си на гърба на нашето нещастие.

Не мога да остана повече безучастен, гледайки как моите съграждани, деца, внуци, приятели, съседи живеят такъв живот – на ръба на пропастта. Крайно време е вече всички да сме равни! Готов съм да променя тази грозна действителност.
Ще се боря да покажем на Европа и света, че ние сме хора достойни да се развиват и да живеят по-добър живот.

Значи сте един от малкото кандидати на тези местни избори за район „Източен“, които действително живеят в него?

Да. На 58 години съм. Познавам хората там. Много от тях лично, както и те мен, тъй като съм бил 33 години собственик на дискотека-първата и единствена в района. Участвал съм в решаването на почти всички проблеми в нашия район. Например, проблемът с режима на тока по времето на кмета на голяма община д-р Иван Чомаков. Създадохме Инициативен комитет и поетапно се реши, поставиха се нови електромери на почти всички абонати. Казвам „почти“, защото все още има абонати без електромери. Това трябва да се реши!

 

Може ли да опишете границите на района?

На запад – с бул. „Източен“, на север – с река Марица, на изток – с бул. “Цариградско шосе и бул. “Освобождение“, а на юг – с бул. “Санкт Петербург“. Територията, която обхваща е 6.34 кв. км.
Според регистрите, броят на населението към момента, по постоянен адрес, е 61 149 жители.
Мога да изредя и кварталите, познавам ги в детайли - нещо, което съм сигурен, че малцина от останалите кандидати знаят. Район „Източен“ е съставен от: кв.“Изгрев“, “Дружба“, модерните Първа и Втора Каменица, “Чайка“, “Ландос“, „Първа градска част“, кв.“Гладно поле“, има и две зони - Многофункционална зона „Изток“ и Източна индустриална зона.

 

Смятате ли, че районните кметове трябва да разполагат със самостоятелни бюджети?

Да.

Кой според Вас е най-наболелият проблем в района и как ще се справите с него?

Проблемите са много. Като започнете от образованието, минете през чистотата, инфраструктурата, незаконното строителство и стигнете до социална политика и здравеопазването. Те могат да се решат със системна работа и организация, със създаване на екипи по места, които ще бъдат координирани от Районен съвет по етническите и демографските въпроси. Всичко това ще бъде разписано подробно в управленска програма, с ангажименти и на общината, с подреждане на приоритетите и промяна на модела на управление.

Три неща, които харесвате в района си и три, с които е трудно да се примирите?

Освен географското му разположение, район „Източен“ е колоритен със своята специфика – с различните етноси, които съжителстват мирно. Харесвам народопсихологията на всички тях.

Трудно ми е да се примиря с ранното отпадане на децата от училище, със състоянието на чистотата в района и скритата дискриминация, която прозира на моменти.

Защо хората да гласуват за Вас?

Заради всичко, казано до тук. Имам подкрепата на БСП и заедно може да направим района едно по-добро място за живеене. За да има #Повече за Пловдив гласувайте с бюлетина №1 на 29 октомври.