НИКОЛА КОЛЕВ: Ще бъдем гласът на гражданите в Общински съвет и коректив на местната власт

27 Окт 2023 16:04

 

„Ще бъдем онзи силен глас на гражданите и коректив на местната власт в новия Общински съвет, като ще даваме креативни предложения за всеки проблем, така че градът ни да се развива по иновативен начин с бъдеще за младите, зелената система и с прозрачно управление“, заяви лидерът на „Заедно за Пловдив“ Никола Колев, който е водач на листата за общински съветници на МК „Граждани за Общината“ с номер 69. Позицията бе изразена по време на диспут „Местната власт в подкрепа на гражданите и бизнеса. Развитието на Община Пловдив “ в ефира на радио Пловдив.

 

Според Никола Колев парите в общината не достигат, защото администрацията се управлява от хора без мениджърски опит. „Трябва да се оптимизира общинската администрация, така че сектори, които могат да имат добавена стойност, да я реализират и общинските предприятия да не са на загуба, а да реализират приходи. Трябва да се оптимизират услугите - да станат дигитални и електронни за бизнеса. По този начин бизнесът ще има интерес да инвестира в града, от което реално ще дойдат приходи за бюджета на общината“, посочи водачът на листата на МК „Граждани за Общината“.

 

Общината трябва да има ударна политика на привличане на европейски средства. В момента в Пловдив няма добра усвояемост по програми на ЕС, твърди Никола Колев. „Когато успеем да привлечем по европейски програми и проекти средства, общинският бюджет ще може да има възможност да развива повече социални и културни дейности. И парите ще стигат. Въпросът е, че трябва да има правилно управление на бюджетните средства“, коментира Никола Колев. Той е на мнение, че събираемостта може да се подобри, но хората трябва да виждат, че общината реално извършва услуги в полза на гражданите.

Сред приоритетите на кандидатите за общински съветници от МК „Граждани за Общината“ са безплатни автобусни карти за хора над 70 години, нощен градски транспорт от 4 автобусни линии с обща пресечна точка, автобуси, които свързват Летище Пловдив с железопътните и автогарите, както и опазване на природата, зелена система, привличане на инвеститори от страната и чужбина и други.

За Никола Колев и кандидатите за общински съветници от МК “Граждани за Общината” гласувайте с номер 69 в бюлетините.