Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

17 Май 2024 11:14

 

До края на годината България да има ясна перспектива за сухопътен Шенген не по-късно от средата на 2025 г., присъединяване към Еврозоната и облекчен визов режим за работници от Молдова и Украйна – тези въпроси постави пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС ръководството на водеща компания за технологично оборудване за млекопреработвателната, хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната индустрии, съобщиха от пресцентъра на партията. 


Професор Даниела Дженева, Георги Георгиев и Деница Николова от пловдивската листа на ГЕРБ-СДС с кандидати за народни представители разговаряха екипа на предприятието. На срещата присъстваха областният координатор Костадин Димитров, представителят на Националния щаб на партията Владимир Темелков и инж. Атанас Ташков.
Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление.
„Основната предпоставка за повече инвестиции, икономическо развитие и по-висок жизнен стандарт на гражданите са стабилност в държавата и работеща администрация. Това са и водещи принципи в нашата програма, в която са заложени и адекватни мерки за пазара на труда”, заяви адвокат Георги Георгиев и отново подчерта, че политиците трябва да решават проблемите на обществото, а не да го занимават със своите.
„Обновяването на Цар-Симеоновата градина, изграждането на пътя Пловдив-Асеновград, на велоалеите и още много проекти в града и областта са реализирани с финансирането на европейски програми и с добро взаимодействие между местната, изпълнителната и законодателната власт. Именно за това е важно, когато правим своя избор”, заяви Деница Николова – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие в две правителства на ГЕРБ и четвърта в пловдивската кандидатска листа.
Съвременна образователна инфраструктура, фокус върху дуалното обучение и дигитализация са другите приоритети в управленската програма на ГЕРБ-СДС, подчерта Владимир Темелков. Инженер Атанас Ташков отговори на въпроси, свързани с инфраструктурни обекти.
Областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров беше категоричен, че важните за Пловдив проекти не могат да се случат без подкрепата на държавата. В подкрепа на думите си той посочи, че тази година в републиканския бюджет с личния ангажимент на Бойко Борисов бяха заложени средства за Околовръстното шосе, Голямоконарско шосе, за изграждане на детски градини и културни обекти.
Професор Даниела Дженева заяви, че мотото „Заедно” е все по-актуално днес. „Заедно можем да се справим с предизвикателствата”, заяви тя и призова на 9-ти юни за стабилна България в сигурна Европа с номер 22 в бюлетината.