Кулинарите ще се състезават в две категории – зелеви и лозови станимашки сармички

20 Ян 2023 18:47

.

За десета поредна година община Асеновград обявява „най-вкусния“ кулинарен конкурс. Станимашките сармички са запазената марка на нашия град и разнасят славата му по света. Който веднъж ги опита остава изумен от невероятния им вкус и става завинаги техен фен. Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-доброто мезе за хубавото асеновградско вино. Затова кулинарният конкурс се провежда всяка година редом с „Винария“ в Асеновград. Един от най-важните критерии е да бъдат поднесени в подходяща презентация, по преценка на участника. Кандидатите могат да се включат във вкусната надпревара със зелеви или лозови сармички.
Записване - на телефон 0331 62 161. Срок: сармичките трябва да бъдат представени за дегустация от 14:30 ч. до 15:00 ч. на 31.01.23 г. (вторник) в ресторант „Тейсти“. Веднага след това, от 15:30 ч., пак там ще се проведе и награждаването на най-добрите станимашки кулинари.
Участниците ще се състезават в две категории – лозови и зелеви сармички. Награди за зелеви сарми: I място – 50 лв.; II място – 40 лв.; III място – 30 лв. Ще бъдат дадени и две поощрителни награди по 20 лв. Победителят в категорията на лозовите сарми ще бъде награден с 40 лв. На участниците ще се заплатят вложените продукти.

Main Menu