БСП Хисаря регистрира кандидатите си за местния вот

25 Сеп 2023 08:58

 

В ОИК Хисаря лидерът на партията Пенчо Шапков, кандидатът за кмет на Общината – Ива Въчева, заедно с кандидати за общински съветници и кметове на населени места регистрираха кандидатските листи за участие в местния вот.
„Регистрираме пълна листа от седемнайсет кандидати за общински съветници. Това са личности, които искат и могат да защитават интересите на жителите на община Хисаря. Те са доказани и утвърдени специалисти в различни области - икономисти, финансисти, учители, представители на малкия и среден бизнес, земеделци, експерти в областта на туризма, общественици. В листа ни има представители от всички населени места в общината.“, заяви Пенчо Шапков.
Успешните кметове на с. Старо Железаре - Илия Тонов и на с. Красново – Цвятко Истилянов ще бъдат кандидати за следващ мандат. След кратко прекъсване кандидат за с. Беловица е Илина Костова- дългогодишен кмет на селото. Божанка Пампурова- кметски наместник в с. Михилци ще е кандидат и за този вот. В с. Паничери на тези избори социалистите залагат на икономиста и магистър по финанси Ненка Дойчевска. В с. Ново Железаре кандидат е Станислав Мерджанов. Златната медалистка по академично гребане и експерт в областта на туризма Иванка Шивачева е кандидат за кмет на с. Старосел.
„Всеки от нас има своя кауза, но всички ние сме обединени и с обща цел -Открито, честно и ефективно управление на община Хисаря! Вярвам, че заедно можем да постигнем модернизиране и подобряване на инфраструктурата, образованието, културата, социалните услуги, здравеопазването и спорта в нашата община. Да поставим грижата за човека на първо място.“, заяви кандидатът за кмет на общината Ива Вълчева.
Листата за общински съветници е в състав:
Пенчо Шапков
Ива Вълчева
Таня Марковска
Минка Макавеева
Мария Шаралиева
Илияна Арабска
Цветозара Данчева
Никола Витев
Пенка Рахова
Радослав Мишин
Петьо Ватов
Юлияна Стефанова
Иванка Шивачева
Минка Димитрова
Илина Костова
Цвятко Истилянов
Лъчезар Орешков