13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски /снимки и видео/

24 Юни 2024 11:22

 

13-годишният сребърен медалист от републиканското по борба Стилиян Кузев събра овациите на народните борби в Бенковски през уикенда. Младежът дори пребори три пъти по-възрастни от него, за да вземе медала в категория 75 кг. Стилиян получи и допълнителна награда за просперитет от кмета на Бенковски Тодор Босев и зам.-кмета на Община Марица Гергана Титюкова.

Младежът от седем години тренира в клуба по борба на „Локомотив Пловдив“. Учи в спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. Кузев е сребърен медалист преди месец на републиканското в Пловдив и бронзов медалист от миналата година. Същата награда за просперитет получи и Йоан Карагьозов, който за четвърти път участва на борбите. 16-годишният младеж за четвърти път участва в народните борби, но до момента не е спечелил голямата награда. Борбата е хоби за Йоан и не смята да се занимава професионално с нея. Съдия на турнира беше Никола Левенов – заслужил майстор на спорта, а водещ – Димитър Спасов от клуб „Традиция“. На всички участници бяха раздадени медали и парични награди. Специален приз – петел бе спечелен от най-малкия участник на борбите 5- годишният Християн Марчев. В тежката категория победител стана Светослав Паунов.

Празникът в Бенковски започна в ранните часове с кросови надбягвания. След това продължи с две футболни срещи. В първата се съревноваваха деца от Бенковски от 1-ви до 4-ти клас, а във втората – от 5-ти до 7-ми клас. Всяка среща ще бъде от 2 полувремена по 20 минути.

В късния следобед започна програма на самодейните състави при НЧ „Васил Левски“. Танцовият ансамбъл „Малките тракийчета“ изпълни няколко танца – шопски и тракийска ръченица. След като засвири оркестър „Бисери“, хорото в Бенковски поведе кметът Тодор Босев.