Деца от Скутаре рисуваха с акварел

06 Юли 2024 17:16

 

Повече от 20 деца от Скутаре се включиха в пленера „Творческо приключение“. Те рисуваха в центъра на селото цветя, слънце, море, природа, забележителности, които ги вълнуват. Техен ръководител бе художникът Иван Михайлов, който продължава обучението си в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.
В пленера се включиха деца до 12 години. Най-малките участници в творческата работилница бяха Елена и Митко, които са едва на 2 годинки и половина. Заедно със своите родители те рисуваха слънце, небе, трева и къщички. Всички деца се забавляваха и се гордееха със своите творби, създадени с много старание и любов.

„Огромни благодарности на Иван Михайлов за професионализма и силната страст към изкуството, която предаде и на децата! Благодаря на Миглена Ваклинова, че се включи и даде сърце и душа, за да ни е по-приятно и спокойно! Благодаря и на целия екип на ОУ „Св. Климент Охридски“, които ни осигуриха стативите“, заяви кметът на селото Катя Тодорова.

За първи път читалището, училището и кметството в Скутаре се обединиха в организацията на арт събитие. „Когато децата са щастливи, сърцата на нас – възрастните са пълни. И няма да спираме да им създаваме емоции и спомени. Щастливи сме, че нашият кмет Димитър Иванов дава сърце и душа за децата и винаги ни подкрепя в инициативи, свързани с тяхното развитие“, каза Катя Тодорова. По-късно тя раздаде подаръци на всички участници в пленера.

Инициативата е част от проявите на кметство Скутаре по повод празника на селото, който ще се проведе на 20 юли – Илинден, когато се организира и традиционният събор.