Според Борисов австрийците ни казват да се върнем 3 г. назад

12 Дек 2023 16:55

По време на моите правителства България имаше нулева миграция. В момента австрийците ни казват, просто казано, България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов. Защото от 3 г. границата ни беше като разградена, а вътрешните министри бяха аматьори. Трябва да се стегнем и да работим във всички посоки – дипломацията, законите, границата. Трябва да се върне времето преди промяната.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Раковски, където откри детска градина.

Разбира се, че ще има протести и недоволни. Изтеглиха се огромни дългове. Кой е виновен? Помните ли колко пъти казвах, че магистралите ще станат тройно по-скъпи, след като три години нищо не правеха? Факт ли е това? Българите загубиха милиарди и аз предупреждавах, че това ще се случи, обясни още Борисов. По думите му вчера с Кирил Петков и ДПС са извикали Асен Василев и са се разбрали, че ще има допълнителни 68 млн. лева за култура. Не можем да допуснем нашите културни дейци, нашите артисти да се бутат с полицията. Това е грозна работа, каза още лидерът на ГЕРБ. Има още няколко неща, които се договорихме и утре ще ги съобщим, допълни той.

Борисов коментира и започналия демонтаж на паметника на съветската армия в София. Трябва хората да имат възможност и лошото да го виждат, защото минава време. Сега никой не си спомня от младото поколение какво е мракобесната Държавна сигурност. „Като има такъв паметник, можеш да отидеш и да кажеш - ето този и ето тази армия вкараха българите в Белене, в Скравена, избиха цялата аристокрация и цялата най-напредничава част от българското общество, включително и кметове, обясни позицията си Борисов.