Павел Гимишев: Белащица е културно, икономически и политически е свързана с Пловдив

21 Сеп 2022 13:20

Инициативният комитет "Стоп на кариерите над Белащица" днес внесе в сградата на община "Родопи" подписката за провеждане на референдум в селото. Събрани са 33 листа с 490 подписа положени собственоръчно от жители с постоянен адрес в селото.

Подписката е придружена с мотиви, както и мотивирано писма в подкрепя от кмета на село Белащица. В рамките на един месец Община Родопи трябва да внесе искането в Общинският съвет и да бъде гласувано. Подписката беше внесена и в Община Пловдив, който Обшински съвет трябва да гласува приемането на село Белащица в границите на града, ако референдумът успее.

" Референдумът ще е валиден, ако повече от 50% от хората с право на глас гласуват положително, т.е. 800 човека. 401 гласа и Белащица ще се върне на мястото, където е била до 1987 г., когато е прословутото постановление, с което се създава община "Родопи", обяви Павел Гимишев, председател на ИК "Стоп на кариерите в Белащица".

 

Първа точка от програмата на кмета на "Родопи" Павел Михайлов е управление чрез допитване до гражданите чрез референдуми. Ето първа възможност да се изпълни тази точка. Белащица културно, икономически и политически е свързана с Пловдив. Това е най-нормалното нещо за нас., допълни той.

Main Menu