Децата на Браниполе пяха и танцува в подкрепа на малкия Мерт, ученици-добротворци събраха над 5000 лева на базар

06 Окт 2022 15:02

 

Благотворителен концерт под надслов „Да помогнем на Мерт да проходи“ организираха децата и екипът на ДГ „Синчец“ в село Браниполе. Събитието с благородна кауза уважиха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заместник-областният управител Иванка Петкова, кметът на селото Даниела Стоилова, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, общински съветници.

Докато малките артисти от детската градина показаха умения в танци и песни, техните каки и батковци участваха в благотворителен базар, на който беше събрана сумата от 5790 лева. С чувство на съпричастност в кампанията се включиха и гостите на тържеството.

„ Не е важно колко даваш и кой си, а това че го правиш от сърце! Да отворим широко сърцата си, да направим добро. Сигурен съм, че има хора с големи сърца, които ще помогнат“, призова кметът Павел Михайлов.

Мерт Сабриев Хасанов е почти на 6 години. На година и шест месеца му е поставена диагноза Спастична церебрална парализа. Оттогава за семейството му, което живее в Браниполе, стойността на живота и здравето придобиват ново измерение-да намерят сили и средства, за да помогнат на малкото си момче да оздравее.

След консултации с болници в Турция, родителите имат надежда, че лекарите могат да помогнат и детето им да проходи. Лечението е дълго и бавно, предстоят тестове и прегледи за потвърждение на диагнозата, които са на стойност 14,950 евро. Ще се планира операция и активна, ежедневна рехабилитация.

Кампанията в подкрепа на семейството на Мерт продължава.

Main Menu