Георги Цанков откри учебната година в Ягодово и Брестник

15 Сеп 2023 17:16

На 15 септември малки и големи ученици прекрачиха прага на учебните заведения в цялата страна. Плахи, любопитни и изпълнени с мечти, първокласниците за първи път чуха училищния звънец.
В община “Родопи“ 253 деца започнаха своя път в училище за първи път. В училищата ги очакваха приятели, учители и подаръчета, които да зарадваха малките им свити сърца в първия учебен ден.
За поредна година председателя на ОбС “Родопи“ Георги Цанков се погрижи за най-малките ученици в “Родопи“, като подготви специална изненада за всяко дете.
Щастливи и развълнувани от изпълнената с емоции сутрин, усмивки грейнаха щастливо на лицата им. Техните преподаватели благодариха за направения жест от страна на г-н Цанков и за това, че първокласниците винаги получават подарък по случай първия учебен ден, който създава още един незабравим спомен от началото на тяхното дълго изкачване по стълбицата на знанията.
Георги Цанков бе специален гост в училищата в Ягодово и Брестник, където тържествено беше открита учебната години. Той поздрави всички ученици и им пожела успешна нова учебна година.
Председателя поздрави ученици и учители, като изпрати поздравителен адрес до всички 11 училища на територията на община “Родопи“.
Той отправи своите поздравления и от своята официална фейсбук страница за днешния празничен 15-ти септември:
Уважаеми учители, родители и, преди всичко, скъпи ученици,

Днес на 15 септември, ние отбелязваме не просто първия учебен ден, а началото на едно ново приключение, изпълнено с познания, предизвикателства и нови приятелства. Всяка година този ден носи със себе си обещанието за нови възможности и нови хоризонти.

Като общински съветник, искам да подчертая колко е важно образованието за развитието на нашето общество. То е ключът към прогреса, иновациите и към по-добро бъдеще за всички нас. Учениците днес са лидерите на утрешния ден, и затова е наш дълг да им предоставим най-доброто образование и подкрепа.

Пожелавам на всеки от вас успешна и плодотворна учебна година! Нека тя бъде изпълнена с радост, усмивки и много нови познания. Вярвайте в себе си, бъдете упорити и не спирайте да търсите пътят към знанието!
На добър час!