Страхотен дебют за Милър-Макинтайър и Лепичев и успех в Румъния за „Лъвовете“

23 Фев 2023 23:00
Страхотен дебют за Милър-Макинтайър и Лепичев и успех в Румъния за „Лъвовете“ basketball.bg

България спечели много важна победа в квалификациите за ЕвроБаскет 2025 след успех над Румъния в Питещ с драматичното 62:61.

Страхотен дебют с екипа на националния отбор направиха дебютиралите в мъжкия представителен отбор Коуди Милър-Макинтайър, Симеон Лепичев и Лъчезар Димитров.

Гардът на турския Газиентеп бе в основата на много прекрасни отигравания в нападение, като завърши мача с 11 точки и 12 асистенции за първи дабъл-дабъл с екипа на Лъвовете. Роденият в САЩ баскетболист показа страхотен синхрон с друг дебютант – Симеон Лепичев, който завърши с 13 точки.

Най-резултатен в мача бе Павлин Иванов с 14 точки, като вкара и решаваща тройка в самия край на мача. 11 точки и 9 борби се включи Йордан Минчев. Много силен мач в защита изигра капитанът Чавдар Костов с 1 точки и 9 борби.

Отборът ни показа огромно желание и взе 44 борби срещу 33 за съперника. Българите играха по-отборно със 17 асистенции срещу 13 за съперника и направиха 10 грешки срещу 15 за румънците.

В другия мач от групата Португалия, макар и трудно, взе своето и победи в гостуването си на Кипър със 75:66.

Така България и Португалия отложиха спора за първото място в групата за неделя. Тогава България приема иберийците в „Арена Ботевград“. Мачът е решаващ за крайното класиране, като успех за Лъвовете с повече от 10 точки разлика изпраща България директно в следващата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Очаква се в Ботевград към тима ни да се присъедини и Спортист Номер 1 на България за 2022 г. Александър Везенков.

Двубоят в „Арена Ботевград“ е с начален час 18:00. Билети за мача ще бъдат пуснати в продажба още утре на касите на залата, като те са с цена 10 лв.

Main Menu