Ботев се чуди как да процедира с Густаво Афонсо

03 Дек 2018 11:31

Ботев (Пловдив) все още не е решил как да процедира с един от водещите си играчи - бразилския атакуващ халф Густаво Афонсо. Договорът му изтича през лятото на 2019-а и засега той не е продължен. Жълто-черните се колебаят дали да продадат Афонсо още сега и така в клубната каса да влязат свежи средства, или да парафират нов контракт с него. Интерес към играча от чужбина не липсва, а очакванията на Ботев са да вземат между 150 и 200 хиляди евро за него.

Ръководството на канарчетата трябва да действа бързо, защото от Нова година Густаво ще е свободен да подписва предварителен договор с всеки клуб и от лятото да си тръгне като свободен агент. Афонсо дойде в Коматево през август 2017-а и подписа за 2 години. Той е роден на 30 април 1993 година в Жойнвил. Преди да дойде в Пловдив, бе играл в Даежон Ситизън от Южна Корея и Ал Шааб от ОАЕ.

В подобно положение са нещата и със Стивън Петков, чийто договор също изтича през лятото и от Нова година той ще може да води свободни преговори с други клубове. С изтичащи договори са още Йордан Минев и вратарят Иван Чворович. Този на стража най-вероятно няма да бъде подновен и от лятото той ще си търси нов отбор, пише "Тема спорт".

Main Menu