Ботев отпадна от турнира за Купата след загуба от Славия (ВИДЕО)

03 Дек 2022 11:03

Славия се класира за 1/4-финалите за Sesame Купа на България, след като победи с 2:1 Ботев (Пловдив) на стадион “Александър Шаламанов”. Двата тима изиграха равностоен двубой, а “канарчетата” излязоха напред в резултата в 16-ата минута, когато Елвис Ману вкара. Веднага след това обаче Кристиан Добрев изравни (18’), а през второто полувреме Камело Нгуена (52’) направи обрата пълен. В 70-ата минута “белите” получиха правото да изпълнят дузпа, но Галин Иванов пропусна от бялата точка. Малко по-късно Ботев вкара изравнително попадение чрез Бароан, но попадението му бе отменено заради засада (83’).

Двата отбора влязоха предпазливо в мача и липсваха опасности в началните минути. Домакините бяха малко по-активни, но първият удар беше към тяхната врата. Опитът на Ману обаче беше несполучлив и на Вуцов не му се наложи да се намесва.

Ботев Пловдив излезе напред в резултата в 16-ата минута. Мохамед Брахими пусна извеждащ пас към Антоан Бароан, който стреля, но Светослав Вуцов се намеси. При последвалите действия отбраната на "белите" не действа особено добре. Христо Попадийн върна с глава към Вуцов, който бе крайно неубедителен, изпусна топката, тя падна на краката на Бароан, който подаде на празна врата на Елвис Ману, а той не сгреши.

След преразглеждане на ситуацията играта бе подновена след около 2 минути и Славия веднага успя да изравни. След постепенна атака с няколко паса Кристиан Добрев бе изведен сам срещу Ханкич. Нападателят на “белите” стреля добре от границата на наказателното поле и вкара за 1:1.

Последваха нови минути, в които двата тима стояха равностойно на терена и бяха по-предпазливи, без да създават сериозни положения. Така логичното се случи и двата отбора се прибраха при равен резултат на почивката.

Славия стигна до пълен обрат в мача в 52-ата минута. Кемело Нгуена проби мощно през центъра на терена и от около 20 метра стреля по земя и с помощта на десния страничен стълб не остави шансове на Хидайет Ханкич за реакция и даде аванс на "белите".

В 62-ата минута Галин Иванов бе изведен, напредна с топка в крака и шутира от дистанция, но за негово нещастие кълбото профуча покрай страничния стълб. Ботев отговори с мощен диагонален удар на Току, който обаче попадна право в ръцете на Вуцов. 3 минути по-късно Добрев засече центриране с глава, но не затрудни стража на гостите.

В 71-ата минута Славия получи дузпа за нарушение на Самуел Супрайен срещу Кристиан Димитров. Зад топката застана капитанът Галин Иванов, който не изпълни по най-сериозния начин и ударът му в средата на вратата бе спасен от Хидайет Ханкич.

В 83-ата минута Ботев стигна до гол, който обаче бе отменен заради явна засада. След колективна грешка в отбраната на Славия, топката стигна до Ману на границата на вратарското поле, но вместо да стреля, реши да комбинира с Бароан, който бе зад отбраната на „белите”. Бароан реализира, но попадението правилно не бе зачетено.

 

Съставите на двата отбора:

Славия: Светослав Вуцов, Христо Попадийн, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Ерол Дост, Кемело Нгуена, Иван Минчев, Кристиан Добрев, Галин Иванов (К), Емил Стоев

Резерви: Николай Кръстев, Ахмед Ахмедов, Дарко Тасевски, Константин Чешмеджиев, Кристиян Стоянов, Георги Вълчев, Тони Тасев

Треньор: Златомир Загорчич

 

Ботев Пловдив: Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Емануел Току, Антоан Бароан, Самуел Супрайен, Реда Рабей, Елвис Ману, Роберто Пунчец

Резерви: Георги Аргилашки, Рой Херман, Абдулайе Траоре, Точукву Ннади, Димитър Тонев, Джаспър ван Хертъм, Уме Емануел

Треньор: Желко Копич

 

Съдия: Георги Гинчев

Main Menu