Протестът на феновете на Ботев: Колежа или смърт!

01 Фев 2023 18:20
Протестът на феновете на Ботев: Колежа или смърт! Снимки: Plovdivskinovini.bg

Протестът на феновете на Ботев (Пловдив) на площад ''Съединение'' започна. Привържениците на ''канарчетата'' изпънаха транспарант пред паметника, на който пишеше ''Колежа или смърт''. Бултрасите разпъснаха и транспаранти, на които пишеше ''100% Колежа'' и ''99% Зико гърмиш''! На площада има голям брой фенове. На протеста бе забелязано и силно полицейско присъствие. Привържениците блокираха оживени улици и булеварди в Пловдив, а шествието им се насочи към Общината.

Феновете на Ботев (Пловдив) имат три основни искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените СМР за сметка на изпълнителя.
2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. кредит.
3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството.

Събитието, което не бе свързано с настояване за допълнителни средства или каквито и да е политически искания, бе открито с националния химн и кратко излагане на целите на събралото се на пл. „Съединение“ множество. „Днес всички ние сме се събрали тук, за да защитим една наша мечта - да защитим Колежа. След малко всички ние ще тръгнем на поход до общината, за да кажем символично на тези, които трябва да ни представляват там, че повече така не може! Вчера разпространихме клип, в който ботевисти от 3 поколения разказаха за спомените си от стадиона край бирената и за надеждите, че отново ще се върнат там. Видеото бе затрогващо - видяхме болката в очите на тези хора, почувствахме я в начина, по който говориха. Всички тези хора все още таят надежда, че ще стъпят на Колежа. Но нека не забравяме и друго – мнозина от нас не успяха да доживеят връщането си на стадиона. Не бива да позволяваме това да продължава! Нека кажем какво искаме – ИСКАМЕ СИ КОЛЕЖА“, каза Бойчо Попов, член на Сдружението.

„Протестът днес не е за пари и не е свързан с искане на допълнителни публични средства. Имаме конкретни искания, които настояваме да бъдат изпълнени. Искаме с отпуснатите 12 млн. лева допълнителни средства от Община Пловдив да се завърши цялата козирка на стадиона и да се пуснат в експлоатация четирите сектора, а строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията на съоръжението. Интересува ни как са похарчени отпуснатите общо 37 млн. лева до този момент и чак след това можем да говорим за допълнителни средства", коментира председателят на сдружението Борис Гиздаков.

Main Menu