Втора лига: Ботев загуби от ЦСКА 1948 в Пловдив (СНИМКИ)

13 Мар 2023 17:50
Втора лига: Ботев загуби от ЦСКА 1948 в Пловдив (СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) загуби с 1:3 от ЦСКА 1948 в среща от 22-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" не успяха да се противопоставят на своя съперник, който с играта си показа защо е на първото място в таблицата. С първи минути за "жълто-черните" се отчете Антонио Перера.

На загрвката контузия получи Атанас Чернев, а в игра от първата минута започна роденият през 2005 година Костадин Татаров. Във втората минута удар на Станислав Петков мина над вратата.

В 5-ата минута роденият през 2007 година Стефан Смъркалев отрази силен удар, но при добавката Айвън Ангелов вкара за 0:1. В 16-ата минута груба грешка в отбрана на пловдивчани доведе до бърза атака и удар, като Никола Нейчев с шпагат предотврати сигурен гол.

Секунди по-късно Самуел Акере отправи удар, топката рикошира в бранител и се върна в атакуващия футболист, който с мощен удар от 20 метра простреля вратаря за 1:1. В следващите минути гостите изпуснаха няколко положения, а в 39-ата минута от дузпа Педриньо се разписа за 1:2.

След почивката столичани имаха игрови превес, но трудно стигаха до чисти голови положения. В 64-ата минута добра атака отдясно завърши с остро центриране и Мариян Тонев от движение увеличи аванса на "червените" - 1:3.

До края на мача "армейците" се опитваха всячески да стигнат до четвърти гол, като на няколко пъти бяха близо до него, но направиха редица пропуски.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Стефан Смъркалев, Мирослав Георгиев, Мартин Христов, Никола Нейчев, Димитър Папазов, Станислав Петков, Антонио Перера, Самуел Акере, Никола Гелин, Мартин Секулич, Костадин Татаров

Main Menu