Печат на тази страница

Пловдивската полиция с крути мерки за безопасността на дербито между Ботев и Локо

17 Мар 2023 17:23

Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи – Пловдив, предприема мерки за осигуряване на спокойното провеждането на дербито от 24-ия кръг в efbet Лига, която ще противопостави отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Двубоят ще се изиграе на 19 март (неделя) от 17 часа на спортния комплекс „Ботев 1912“ в квартал Коматево.

Ето какво гласи прессъобщението на ОД към МВР – Пловдив:

„От страна на областната дирекция на МВР са набелязани комплекс от охранителни мерки във връзка със срещата, която ще се играе от 17 ч. в неделя на стадиона на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“ в Пловдив. На територията на спортната зона и града е планирано е засилено присъствие от служители на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията. В задачите на патрулиращите екипи влиза цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения“.

„Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс. За гарантиране на безопасността на движението около спортната зона е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито. За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното съоръжение, като пропускателният режим започва в 15 ч. На изградените контролни пунктове униформените ще извършват щателни проверки. Няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.“

Свързани статии (по етикет)

Main Menu