Ботев изпуска Па Конате

21 Мар 2023 08:31

Ботев Пловдив изпуска един от най-конвертируемите си футболисти – Па Конате, разбра „Тема Спорт“. Договорът на левия халф-бек изтича с края на сезона. Засега няма индикации контрактът да бъде подновен. Така Па Конате почти сигурно ще си тръгне като свободен агент. Сериозен интерес към него има от ЦСКА-София.

Въпреки че е роден в Малмьо (Швеция), левият халф-бек е с гвинейски корени и има 8 мача за националния отбор на африканската страна.

Бе привлечен през януари 2021-а, като подписа за 2 години и половина. Той бе взет от бившия наставник на пловдивчани Азрудин Валентич, като за последно бе играл в норвежкия гранд Розенборг. Освен от армейците Па Конате е желан от още няколко европейски клуба.

От Ботев са предложили нови условия на играча и агента му, но засега няма развитие и едва ли ще има. Вчера от Ботев обявиха, че Конате е получил повиквателна за националния отбор на Гвинея. Лагерът включва мачове срещу Етиопия. Рой Херман пък бе извикан при младежите на Израел.

Още четирима футболисти на канарчетата са с изтичащи договори през лятото. Това са двамата вратари Хидайет Ханкич и Георги Аргилашки, както и централните защитници – Виктор Генев, който е и капитан, и Самуел Супрайен. Последният позагуби титулярното си място и може и да не остане. Спортно-техническото ръководството на Ботев умува и за привличането на нов вратар, за да се застрахова при неуспешни преговори с Ханкич и Аргилашки.

Антоан Бароан пък не е изключено да бъде продаден. Нападателят се представя все по-силно напоследък и е попаднал в радарите на доста клубове.

Main Menu