Бруно Балтазар: Трябва да победим Левски, атмосферата ще бъде страхотна

24 Апр 2023 22:22

Старши треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар коментира нулевото равенство със Славия от 27-ия кръг на efbet Лига, както и това, че „жълто-черните“ започнаха мача без нито един българин сред титулярите.

„Да, това беше планът. Славия има опит с качествени играчи в нападение. Планът бе да сме компактни и да спрем да допускаме голове. Опитахме да правим бързи преходи, но не успяхме да вкараме. Общо взето изпълнихме плана си“, каза наставникът минути след края на мача.

„Започнахме този мач с 1 точка, но в края бяхме близо да вземем 3 точки. Това беше 4-а или 5-а суха мрежа. Ние трябва да сме в челото на таблицата, но това няма как да стане с толкова допуснати голове. Работихме много за тази точка“, доволен бе Балтазар от сухата мрежа на своя тим.

„Нормално е, аз го разбирам. Ако аз трябваше да построя този отбор, щях да имам на разположение повече качествени български играчи. Имахме само трима българи. Нямах толкова много опции. Очевидно Ботев има нужда от качествени играчи“, коментира той стартовата единайсеторка на „жълто-черните“, в която нямаше нито един българи.

„Трябва да спечелим в този мач, трябва да победим Левски. Сигурен съм, че ще има страхотна атмосфера. Усещам вълнението на феновете. Ако ние не се представим на нужното ниво, без значение от футболистите на терена, всичко ще изгуби смисъл. Бих предпочел да имам стабилна структура от български играчи. Играчите работят усилено за това да печелим точки и мачове. Бяхме там наскоро с фенове и беше невероятно. Мога само да си представя какво ще е в този мач. Това ще бъде исторически момент и съм горд, че ще бъда част от него“, заяви Балтазар относно предстоящия мач с Левски на стадион

По повод повиквателните на Уме Емануел е Точукву Ннади в младежкия национален отбор на Нигерия за Мондиала до 20 години: „Те ще си тръгнат след мача с Левски. Не знаят дали хората разбират какво постижение е тяхната повиквателна на това първенство. Лео Меси е печелил наградата за най-добър футболист на този турнир. Много съм щастлив за тях, въппреки че ще загубим двама важни играчи. Много съм горд с тяхното постижение“.

Main Menu