Зингаревич и Филипов: Днес е много важен ден за цялата ботевистка общност (ВИДЕО)

29 Апр 2023 12:34
Зингаревич и Филипов: Днес е много важен ден за цялата ботевистка общност (ВИДЕО) Снимка: Plovdivskinovini.bg

В днешния тържествен ден, 29-и април, се проведе пресконференция в конферентната зала на стадион ''Христо Ботев''. Участие в нея взеха собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич и строителя на ''Колежа'' Илиян Филипов. 

Филипов сподели, че ще помага на Зингаревич, а освен това ''канарчетата'' ще опитат да се завърнат на челните позиции в първенството през следващия сезон. 

"Това е един голям ден за Ботев. Развълнуван съм, защото това е момент, който се чака близо 10 години. Атмосферата, която ще направят феновете днес ще е феноменална. Благодаря на Илиян Филипов, защото без негова подкрепа нямаше да бъдем тук днес. Не сме щастливи от позицията, на която сме в момента. Нашата цел е да сме в топ 3 всеки сезон. За съжаление има проблемни сезони виждате какво става и в Челси през този сезон. Ще работим, за да се подобрим през следващия сезон. Даваме шансове на млади играчи и понякога се и допускат грешки. До този момент са изразходвани 2 млн. за втория отбор и базата в Коматево. Мислейки по-дългосрочно нашата амбиция е клубът да се самоиздържа, но това ще стане ако имаме и отбор, който играе добре и е в челните позиции. Името на стадиона за момента остава. На този етап не е взето решение за спонсорски договор. Герман работи добре, когато беше в клуба. Причината заради, която беше освободен е, че моето виждане е, че той не успя да се справи с някои от задачите, които трябваше да изпълни. Не е имало драми и се разделихме нормално. Нашата работа е да променим моментното ни състояние и не сме удовлетворени от представянето на клуба. Имаме оферти за 5 от нашите играчи. Целта не е да продаваме в момента и на този етап тези оферти няма да бъдат приети", каза Зингаревич.

"Днес е много важен ден за цялата ботевистка общност и ще успеем да я зарадваме след близо 10 години. Приветствам Антон Зингаревич в новия си дом. Ще му помагам и ще направим всичко възможно тимът да бъде там където му е мястото. Няма значение дали ще бъда в Борда на директорите. Все още не сме го обсъждали. Аз ще бъда до Антон и ще съм до него. Ние ще направим всичко възможно да се върнем в челните места. Всичките постъпления от стадиона са върнати обратно в изграждането на съоръжението. Всички искаме да е пълен стадион. В момента има еуфория и хората ще са тук, защото ще се завърнат след 10 години, но знаем, че след третия или четвъртия мач стадионът няма да е пълен, защото сезонът вече е отписан. Моля феновете за малко търпение", сподели Илиян Филипов.

Main Menu