Ботев се нуждае от задължителна победа над Пирин

04 Май 2023 08:30

Ботев (Пловдив) гостува на Пирин (Благоевград) в среща от 29-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион ''Христо Ботев'' в Благоевград започва в 15:45 часа и ще бъде ръководен от Драгомир Драганов. 

Домакините заемат 14-ото място в класирането с актив от 21 точки. Пирин със сигурност ще играе в плейофната група за оцеляване след разделяне на плейофите. Благоевградчани са в серия от три поредни загуби в първенството. Те допуснаха поражения от Локомотив София (0:2), ЦСКА-София (0:1) и Берое (0:1). Ако в края на сезона Пирин остане на 14-ото място, то тимът на Христо Янев ще трябва да играе бараж с отбор от Втора лига за място в елита. 

Пловдивчани пък играят един от най-слабите си сезони в последните години. ''Канарчетата'' се намират на десетото място в класирането и все още съществува реална възможност да трябва да се бори за оцеляването си след разделянето на отборите. ''Жълто-черните'' са само на 1 точка над опасната зона и евентуална грешна стъпка може да им коства много. 

През миналата седмица бе големият ден за Ботев, в който след толкова години чакане най-сетне ''канарчетата'' заиграха на ''Колежа''. На обновения си стадион и пред пълни трибуни обаче футболистите на Бруно Балтазар допуснаха загуба от Левски (0:1). 

 

Вероятни състави: 

ПИРИН (4-1-4-1): Я. Георгиев; В. Велев, Сенхаджи, А. Дюлгеров, А. Йорданов; Бенгюзов; Семенив, Д. Тонев, Макрецкис, И. Тасев; Тютюков

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Ханкич; Пунчец, Генев, Супрайен; Минков, Ето'о, Мертенс, Конате; Думбия, Траоре; Бароан

Main Menu