Ботев набеляза четирима българи за селекцията

04 Май 2023 09:02

Ботев Пловдив ще смени курса не само по отношение на старши треньора, но и що се касае до селекцията, разбра „Тема Спорт“. Както вече стана ясно, канарчетата почти сигуртно ще назначат българин за наставник от лятото. Един от основните фаворити е Станислав Генчев, когото клубът искаше още през зимата.

От преобладаващо български, млади, играчи ще е и лятната селекция. Както е известно, до момента, след идването на Антон Зингаревич начело на клуба, само чужденци бяха треньори, като и селекциите бяха основно от иностранци.

Сега скаутското звено на клуба е било натоварено със задачта да предложи списък с млади български състезатели, които евентуално да бдат привлечени, като канарчетата са били готови да плащат и трансферни суми.

Цел номер едно е Мирислав Маринов от Ботев Враца. Младежкият национал може да действа зад нападателя и по крилото. 19-годишният футболист напоследък не попада в плановете на старши треньора на врачани Даниел Моралес.

Жълто-черните ще се опитат да си върнат Крис Добрев. В момента 22-годишният атакуващ футболист е в Славия, но договорът му изтича на 30 юни и тогава става свободен агент. Интересното е, че Добрев се оказа ненужен в Ботев при Азрудин Валентич, който и в момента дърпа конците, като съветник на собственика. Явно обаче на „Колежа“ са осъзнали грешката си или пък може би кскат да правят мили очи пред феновете си.

Сред набелязаните са още крилото на Черно море Николай Златев. Неговото идване обаче ще е най-трудно осъществимо, защото той има дългосрочен контракт с моряците, а и те ще се опитат да го пласират евентуално в чужбина.

Последен в списъка е Джан Хасан от Дунав Русе. 20-годишният защитник е юноша на Левски, но не успява да пробие на „Герена“, а при драконите е основна фигура и се е побравил с представянето си.

Все пак Ботев ще погледне и чуждия пазар, като са набелязани трима млади нигерийски състезатели. Очаква се развитие и около Елвис Ману, който е под наем от канарчетата в нидерландския Грьонинген.

Main Menu