Ботев Пд приема Лудогорец, Неделев се завръща на ''Колежа''

07 Май 2023 08:36

Отборът на Ботев (Пловдив) приема Лудогорец в двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион ''Христо Ботев'' започва в 20:15 часа и ще бъде ръководен от Георги Гинчев.

Мачът се очаква с огромен интерес от феновете на пловдивчани, тъй като се явява втори на ''Колежа'' след откриването му. По трибуните ще има около 12 000 души, които ще подкрепят ''жълто-черните''. 

Ботев (Пловдив) се намира на десетата позиция в класирането с актив от 32 точки. В предишния кръг ''канарчетата'' надделяха над Пирин Благоевград с 4:2 като гост. Така футболистите на Бруно Балтазар си осигуриха участие във втората група от плейофите в efbet Лига (7-10 място). 

Разградчани ще гонят задължителна победа днес с оглед борбата за титлата в България. ЦСКА-София диша във врата на Лудогорец и ''зелените'' нямат право на грешки. В миналия кръг Лудогорец победи Берое с 2:1 в Разград.

Днешният сблъсък между двата тима със сигурност ще бъде по-особен за един от футболистите на "орлите" - Тодор Неделев. Халфът не дочака завършването на стадион ''Христо Ботев'' и не успя да изпълни мечтата си да изведе Ботев с капитанската лента. 

 

Вероятни състави:

БОТЕВ: Ханкич, Генев, Супрайен, Пунчец, Минков, Мертенс, Ето'о, Конате, Думбия, Траоре, Бароан

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Русо, Вердон, Пипа, Пьотровски, Нареси, Делев, Текпетей, Десподов, Тиаго 

Main Menu