Ботев Пд ще търси първи успех на ''Колежа''

29 Май 2023 08:44

Отборът на Ботев (Пловдив) посреща Славия в мач от 34-ия кръг на efbet Лига. Срещата на ''Колежа'' започва в 20:00 часа и ще бъде ръководена от Васимир Ел-Хатиб.

Двата отбора се намират в групата, разпределяща местата между седмата и десетата позиция. Домакините в днешния двубой може да се каже, че вече няма за какво да се борят до края на сезона и със сигурност ще завършат кампанията на десетото място. “Канарчетата” са с 32 точки и са на 10 зад деветия Локомотив (София). При оставащи три кръга до края на първенството, дори и Ботев да спечели всяка една среща, отборът пак не може да стигне столичните “железничари”.

Единственото нещо, за което могат да играят пловдивчани, е това да покажат добра игра и да зарадват своите фенове с позитивни резултати. До момента от началото на плейофите отборът е записал три загуби, в които има отбелязан само един гол. Още по-лошото е, че до момента, откакто откриха обновения стадион “Христо Ботев”, Ботев няма нито едно попадение на сметката си и нито една победа пред собствена публика. Всички тези негативи доведоха до ескалации в последния домакински мач на отбора срещу Локо (Сф), а няколко дни по-късно и до раздялата с Бруно Балтазар. Неговото място зае Стефан Стоянов, за когото днешният мач ще е първи начело на “канарчетата”.

Славия от своя страна все повече се доближава до баража за Европа. Към момента “белите” са първи в групата (седми в генералното класиране) и водят на 5 точки пред втория Арда. Ако днес тимът от Кърджали загуби или направи равен с Локо (Сф), а Славия победи Ботев, то това автоматично ще означава, че още след този кръг момчетата на Ангел Славков могат да се готвят за бараж срещу четвъртия.

 

Вероятни състави:

БОТЕВ: Аргилашки, Работов, Генев, Супрайен, Херман, Переа, Ето'о, Минков, Бароан, Колев, Секулич

СЛАВИЯ: Кръстев, Томбак, Виячки, Гасама, Керчев, Попадийн, Тасев, Соарес, Минчев, Иванов, Ахмедов

 

Main Menu