Ново разочарование за Ботев на ''Колежа'', Арда ще играе бараж за Лигата на конференциите (СНИМКИ И ВИДЕО)

06 Юни 2023 18:31
Ново разочарование за Ботев на ''Колежа'', Арда ще играе бараж за Лигата на конференциите (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна загуба от Арда (Кърджали) на ''Колежа'' с 0:3. Двата тима премериха сили в мач от последния 36-и кръг на efbet Лига. 

Гостите откриха резултата в 32-ата минута чрез Светослав Ковачев. В 75-ата минута Ковачев отново се разписа, с което увеличи преднината на кърджалийци, а Ласана Ндиайе оформи крайното 3:0 в полза на Арда в 81-ата минута.

''Канарчетата'' отново не успяха да постигнат победа на обновения стадион ''Христо Ботев''. ''Жълто-черните'' допуснаха четвърта загуба на ''Колежа'' от пет мача, а също така отново не успяха да отбележат попадение. 

Ботев (Пловдив) завърши на десетото място в класирането с актив от 36 точки, докато Арда събра 58 пункта и завърши на седмото място, което дава право на бараж за Лигата на конференциите срещу завършилият на четвъртото място в подреждането. 

Преди началото на срещата капитанът на Ботев Пловдив Виктор Генев получи почетен плакет от "жълто-черните".

Мачът започна на високо темпо, като атаки имаше и към двете врати, но в първите 5 минути вратарите нямаха работа. В 8-ата минута Радослав Цонев стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, но младият Стефан Смъркалев направи добро спасяване.

В 28-ата минута, топката попадна в Преслав Боруков, който веднага стреля с глава, но право в Смъркалев, който нямаше проблеми да улови.

В 32-ата минута Арда надхитри защитата на Ботев Пловдив. Радослав Цонев изпълни заучен пряк свободен удар вдясно от наказателното поле. Вместо да центрира, той пусна пас по земя към оставения съвсем сам Светослав Ковачев, който без да се поколебае стреля от около 15 метра, като след рикошет в няколко крака, топката влетя в мрежата на домакините - 1:0 за Арда!

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара се отскубна от персоналния си пазач след изпълнение на корнер и отправи удар с глава, който мина много близо покрай вратата на Смъркалев.

В 52-ата минута Светослав Ковачев напредна добре с топка в крака и реши да стреля от ръба на пеналтерията, но опитът му бе слаб и попадна право в ръцете на Смъркалев. Малко след това Преслав Боруков и Абубакар Тунгара размениха добри подавания, като малиецът реши да стреля, но топката се отби от напречната греда.

Минута след това Станислав Иванов върна топката към Иван коконов, който стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на защитник на Ботев Пловдив, топката мина покрай вратата. В 64-ата минута Ковачев проби по десния фланг и бе дублиран от Цонев, който получи топката вляво от вратата на Ботев. Той не се замисли и стреля, но младият страж на "канарчетата" спаси.

Защитата на "жълто-черните" обаче допусна да бъде размината по нелеп начин в 75-ата минута. Светослав Ковачев проби от дясното крило, като успя да запази топката между трима. Последва пас към Цонев, който я задържа и я сервира на десетката на Арда, който с добре насочен я прати в долния ляв ъгъл на Смъркалев, който този път нямаше шанс да спаси.

Десетина минути преди края на редовното време Ласана Ндиайе получи превъзходен пас от Дюлгеров, като нападателят овладя с първото докосване, а с второто стреля с левия крак, за да преодолее Смъркалев и да направи резултата класически.

 

Съставите на двата тима:

Ботев Пд: 99. Стефан Смъркалев, 3. Мартин Христов, 5. Станислав Работов, 6. Мирослав Георгиев, 9. Константин Павлов, 10. Красиан Колев, 13. Мартин Ситев, 14. Димитър Папазов, 17. Лъчезар Балтанов (К), 27. Димитър Балинов, 31. Станислав Петков

Резерви: 21. Мартин Панев, 2. Божидар Сидеров, 4. Иван Иванов, 7. Монир Ал Бадарин, 11. Никола Гелин, 16. Добромир Павлов, 77. Емил Найденов, 88. Даниел Гичев

Старши треньор: Стефан Стоянов

 

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джунейт Али, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков (К), 99. Станислав Иванов

Резерви: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 15. Станислав Дюлгеров, 18. Ласана Ндиайе, 20. Деян Лозев, 26. Ел Мами Тетах, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков

Старши треньор: Александър Тунчев

Main Menu