Ботев постигна минимален успех над Славия (СНИМКИ)

Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) надви Славия с 1:0 у дома в мач от осмия кръг на efbet Лига.

Единственото попадение в срещата падна в 60-ата минута, когато Николай Минков се разписа след кошмарна грешка на стража на гостите Николай Кръстев.

''Жълто-черните'' записаха трети пореден успех в първенството и се намират на третата позиция в класирането с 25 пункта. ''Белите'' пък са 11-и с 11 точки.

В следващия кръг Ботев посреща Черно море, а Славия е домакин на Локомотив (София).

След само три минути игра Ботев Пловдив имаше шанс да отбележи. Укаки и Корошец комбинираха добре в наказателното поле, но успоредно подаване на №4 от състава на "канарчетата" не бе засечено от никого. Около 10 минути след началото домакините имаха претенции за дузпа в две различни ситуации. Първо Попов бе побутнат в гръб от Зеедорф, в чиято ръка се удари и топката. Минута по-късно Мартин Георгиев спря топката с ръка при изстрел на Балоянис от средна дистанция. И в двата случая Гинчев бе категоричен, че няма основания за наказателен удар. 60 секунди след това Нвачукву стреля опасно покрай вратата.

Едва в 36-ата минута столичани погледнаха към вратата на домакините. Изстрел на Иван Минчев мина покрай вратата на Бернат.

В 57-ата минута далечен удар на Иван Минчев беше блокиран от защитник. Въпреки това топката премина опасно близо до вратата и излезе в корнер.

След точно час от началото на мача Ботев поведе в резултата. Николай Минков опита удар от далечна дистанция, при който никой от "белите" не опита да го пресрещне. Топката беше насочена право в Николай Кръстев, който не успя да я улови и тя се оплете в мрежата му.

В 79-ата минута Алекса Мараш се пребори добре да топката след изритване в предни позиции от Балоянис. Нападателят успя да продължи към свободния Нвачукву на дъгата на наказателното поле, но крилото нанесе доста нескопосан удар. 

Минута преди края Зеедорф центрира блестящо в наказателното поле. Карл Фабиен беше изпуснат от жълто-черната защита, но тялото му изостана и не успя да нанесе хубав удар с левия крак.

Съставите на двата тима:

Ботев Пловдив: 1.  Ханс Кристиян Бернат, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 79. Атанас Чернев, 38. Константинос Балоянис, 28. Янис Карабельов, 88. Ален Корошец, 4. Ехидже Укаки, 10. Ивелин Попов, 40. Кристиан Нвачукву, 91. Вини Трибуле

Треньор: Душан Керкез

Славия: 12. Николай Кръстев, 6. Мартин Георгиев, 5. Велко Йеленкович, 37. Венцислав Керчев, 22. Куентин Зеедорф, 19. Чунг До, 33. Галин Иванов, 73. Иван Минчев, 18. Кристиян Балов, 9. Цветелин Чунчуков, 7. Денислав Александров

Треньор: Златомир Загорчич

Съдия: Георги Гинчев

ВАР: Иво Андреев

Image