Плакет и поздравителен адрес за ПФК „Марица 1921“ по случай 100-годишнината на клуба връчи Община Пловдив

26 Сеп 2021 15:50

Плакет и поздравителен адрес от името на кмета Здравко Димитров връчи на ПФК „Марица 1921“ Петър Зехтински – директор дирекция „Спорт“ в Община Пловдив. Поводът бе вековния юбилей на тима от „Каршияка“, който бе отпразнуван с демонстративен мач на ветераните на жълто-синия клуб.

„За мен е чест и признание да поздравя Вас и вярната Ви публика със стогодишния юбилей. Прекланяме се пред труда на всички деятели на клуба, дал на българския спорт световна звезда като Христо Стоичков“, се казва в поздравителния адрес.

Самият Стоичков прие плакета от ръцете на своя идол Зехтински и го предаде на президента на „Марица“ Христо Христов. Преди това най-успешният български футболист раздаде куп награди – копие на „Златната обувка“ получи треньорът му по лекоатлетическа подготовка Георги Георгиев, а откривателят му Огнян Атанасов и кумът му Атанас Узунов бяха дарени с малки копия на „Златната топка“.

Най-големият макет на приза на изданието „Франс Футбол“ бе връчен на президента Христо Христов със заръката да краси клубния музей.

За малките възпитаници на жълто-синята школа Стоичков бе приготвил издания на своята книга. 

В последвалия мач, завършил в духа на феърплея 2:2, Камата вкара единия от головете за жълтия отбор. Той пропусна дузпа, но реферът Атанас Узунов нареди повторен удар и след триково изпълнение,Стоичков прехвърли Лилчо Арсов. Веднага след гола легендарният играч бе сменен, а феновете го изпратиха с аплодисменти.

Main Menu