Спартак Варна с класическа победа над десетима от Марица

04 Мар 2022 17:12

Отборът на Спартак (Варна) победи Марица (Пловдив) с 3:0 в морската ни столица. Двата тима премериха сили в двубой от 25-ия кръг на първенството. През второто поплувреме пловдивчани останаха с 10 души, след като Йордан Пейчинов бе изгонен с директен червен картон.

В 44-ата минута Спартак откри резултата. Цветан Илиев пусна подаване отдясно, което сякаш бе насочено към Янчо Андреев, но Сабри спря топката и овладя. Крилото излъга бранител на пловдивчани, влезе в наказателното поле и с хубав диагонален удар вкара в далечния ъгъл на вратата на Илия Николов за 1:0.

В 74-ата минута Спартак удари за втори път. Дълго подаване от собствената половина бе насочено към наказателното поле на пловдивчани. Ангел Грънчос скочи да изчиства с глава, но неуспешно и така дебнещият зад него Янчо Андреев получи възможност да стреля. Капитанът намери добре топката от воле и разпечата вратата на Николов за втори път. 

Една минута по-късно Мехмед Сабри проби отдясно и подаде към Георги Чукалов. Защитник на Марица се опита да му отнеме, но все пак играчът на ''соколите'' стреля точно и отбеляза за 3:0.

Спартак (Варна) се намира на първото място с 52 точки. Марица е на осмото място с 35 точки.

Main Menu