Пореден провал за стадион Тодор Диев. Спартак Пловдив с изявление за стадиона

23 Юни 2022 18:37

 

Огромните проблеми около строежа на стадион Тодор Диев продължават. За пореден път от ръководството на отбора се оправдават, че по независими от тях причини, няма да се изпълни концесията за спортното съпръжение. Днес на сесията на ОбС Пловдив стана ясно от изявление на кмета на града Здравко Димитров, че отбора ще поиска прекратяване на концесията. Това става не за първи път. Финансовите проблеми около клуба явно не позволяват концесията да се изпълни в пълен размер и въпреки тиражиранията, че всичко е ок, строежът ме върви. Малк9 след изявлението на кмета Здравко Димитров дойде и поредното оправдание от ръководство на клуба.Спартак публикува официална позиция, след като стана ясно, че иска спиране на концесията на стадион "Тодор Диев" и нова концесия.

Ето и пълната позиция:

Уважаеми привърженици на Спартак,

В началото на ноември 2021 г. започнахме реконструкцията на стадион "Тодор Диев" под действащия концесионен договор с община Пловдив и влезна в сила на 6 февруари 2020 г., както и влезналото в сила на 31 март 2021 г. разрешение за строеж.

Започнахме с реконструкция на съществуващата трибуна, която продължава и към момента.

Концесионният договор е на стойност 4 267 500 лева без ДДС.

Във връзка с промените в проекта и огромната инфлация стойността по последното КСС стойността е 18,2 млн. лв., за да може стадион "Тодор Диев" да отговаря на изискванията на БФС и УЕФА за провеждането на футболни срещи.

Новият закон за концесиите, по който е подписан и нашият договор не ни позволява да подпишем анекс, с който да повишим сумата до стойностите, които са необходими за завършването на стадиона.

Затова ние като ръководство проведохме няколко срещи със законодателния орган на местната власт и стигнахме до решение да започнем процедура за прекратяване на концесионния договор по взаимно съгласия и стартиране на процедура за учредяване на право на строеж на всички незастроени площи на стадиона и учредяване на право на ползване на съществуващата трибуна.

Искам да уверя всички Вас, че строителството на стадион "Тодор Диев" няма да бъде спирано, докато текат процедурите.

Искам и отново да декларирам, че ще завърша стадион "Тодор Диев" във вида на показания проект.

С уважение

Динко Миленчев

президент на ПФК Спартак 1947

Main Menu