Пропуски лишиха Марица от поне точка срещу Дунав

30 Юли 2022 23:57

„Марица“ загуби гостуването си на „Дунав“ с 2:1. Срещата в Русе бе от 3-ти кръг от шампионата във Втора лига. Въпреки загубата пловдивчани изиграха силен мач, създадоха 7-8 чисти голови положения и само многобройните пропуски пред вратата на домакините лишиха „жълто-сините“ от поне точка в този двубой.
Русенци отново демонстрираха добро отношение и уважение към пловдивския клуб, а многобройната публика на градския стадион създаде истинска футболна атмосфера. Двата отбора изиграха качествен, оспорван двубой , с доста положения и интересни моменти.
Треньорският щаб на „Марица“ не направи промени спрямо предишния двубой на тима, който отново стоеше добре на терена.
През първото полувреме маричани имаха превъзходство, но първи до гол стигнаха русенци. Домакините доста често използваха центрирания към високите си офанзивни футболисти. Така се те стигнаха и до откриването на резултата в 11-та минута, когато след контраатака и центриране от фланга Мартин Петков се извиси в наказателното поле и отбеляза, макар Илия Николов да бе близо до това да предотврати попадението. Още преди гола Симеон Вешев пропусна да даде преднина на „Марица“, след като нахлу диагонално от фланга към наказателното поле и можеше да стреля, но избра да центрира. Петър Атанасов имаше няколко възможности за гол през първото полувреме, но не съумя да ги реализира. В първата от тях той излезе сам срещу вратаря, но не успя да нанесе добър голов удар с левия крак и вратарят на домакините отрази. Отново той отигра с пета пас на Станислав Маламов в наказателното поле, но прати топката право във вратаря. Малко след това Валери Домовчийски също се озова сам срещу вратаря, но получи неудобна топка и в последствие стражът на „Дунав“ се справи. Отново Петър Атанасов излезе очи в очи с Цветелин Енчев, но вместо да завърши той реши да търси друго продължение на атаката и до гол не се стигна. Радослав Апостолов също бе много близо до гол, но гредата спаси домакините от попадение след негов удар. В продължението на първата част Димитър Аврамов напредна по крилото и даде хубав пас по земя към Станислав Маламов, който с удар в средата на вратата изравни, реализирайки своя втори гол през този сезон.
Второто полувреме започна с отлична комбинация между Петър Атанасов и Станислав Маламов, която изведе и двамата на голови позиции, но пасът на последния бе пресечен в последния момент. Малко след това Симеон Вешев излезе очи в очи с Енчев след извеждащ пас на Маламов, но ударът премина покрай гредата. В 68-та минута, след центриране от корнер, Илия Николов излезе за да улови, но не успя да го стори, а при втория си опит извърши нарушение и съдията отсъди дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Йордан Димитров, който отново изведе „Дунав“ напред. Освен двата гола домакините имаха още две опасни ситуации, дошли също след центрирания. При първото топката излезе в аут, а при второто Кристиян Тасков уцели гредата. Мощните офанзивни състезатели на „Дунав“ тормозеха „жълто-синята“ отбрана, но тя в общи линии успя да ги неутрализира с няколко изключения. След втория гол домакините се затвориха и пловдивчани не успяха да създадат опасности с изключение на няколко удара от дистанция.
В следващия кръг на „Марица“ предстои ново тежко гостуване – на устремения към завръщане в елита тим на „Етър“ във Велико Търново.

Main Menu