Марица загуби гостуването си на Етър

07 Авг 2022 10:01

„Марица“ загуби гостуването си на „Етър“ с 3:1. Срещата бе от 4 кръг от шампионата във Втора лига и се игра в събота от 20 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Гостуването бе трето за пловдивчани от 4 мача до тук. „Жълто-сините“ имаха своите шансове в мача и спокойно можеха да си тръгнат поне с точка, но допуснаха два гола в края на мача, като вторият бе от дузпа.
Като цяло мачът бе равностоен и двуостър, като домакините владееха повече топката, а маричани бяха една идея по-прибрани.
Още в първата ситуация Симеон Вешев пое топката от границата на наказателното поле, хубаво влезе с дрибъл навътре между няколко човека и стреля силно, но малко над гредата. Съдията Шефкет рано-рано раздаде 3 жълти картони при първите нарушения на футболисти на „Марица“, като всяка спорна ситуация бе отсъждана в полза на домакините. През първата част голове не бяха отбелязани. „Марица“ имаше доста добри ситуации, но последния пас не се получаваше. След центриране на Илиян Йорданов Вешев стреля от воле на втора греда, но топката мина встрани от гредата. Малко по-късно топката стигна до Симеон Вешев в наказателното поле. На аутлинията той залъга защитник и подаде към Валери Домовчийски около точката на дузпата. Капитанът на „Марица“ продължи към Петър Атанасов, но той стреля над вратата. Най-чистото положение през първите 45 минути за гостите се откри пред Петър Атанасов. При атака от ляво Илиян Йоданов и Станислав Маламов взаимодействаха добре, извадиха топката към Домовчийски около дузпата. Той подаде на втора греда на останалия сам Петър Атанасов, но излезлия напред вратар го затвори и ударът се спря в тялото му. Домакините на два пъти удариха гредите на вратата на Илия Николов, стигнаха и до няколко разбърквания в наказателното поле. Те центрираха опасно от всяка позиция към Живко Петков.
Втората част предложи повече борба, като не се стигаше до много опасности пред двете врати. Добър удар на Радослав Апостолов по земя мина встрани от гредата. В 67-та минута Николай Янков откри резултата за домакините. При една контра атака топката достигна до Янков, който се измъкна от засадата и се озова сам срещу Илия Николов, излъга го и на празната врата отбеляза. „Марица“ бързо успя да изравни. В 74-та минута Димитър Аврамов с дълъг пас зад гърба на защитата намери Милен Танчев, който центрира остро по земя на втора греда и Симеон Вешев засече за 1:1. След това Милен Танчев се пребори в центъра с трима противници и излезе в ситуация трима на един заедно с Петър Атанасов вляво и Веселин Марчев вдясно. Танчев продължи към Атанасов, който излезе абсолютно сам срещу вратаря, пое топката и стреля, но вратарят спаси и изби. Избиването се превърна в контра отляво, стигна се до остро центриране на първа греда, където Живко Петков изпревари защитник и засече с глава за 2:1. Резервният вратар Петър Начев получи червен картон от резервната скамейка, след като премахна бутика вода от терена, навлизайки в него. В 86-та минута се стигна до доста странна ситуация. Съдията Шефкет отсъди много спорна дузпа. Веселин Марчев и Крум Стоянов имаха единоборство рамо в рамо по между си в наказателното поле, като топката вече напускаше в аут и не беше владения в никой от двамата. След сблъсъка рамо в рамо, Марчев беше взел по-добра позиция и пребори противника, а съдията изглежда реши да убие интригата като отсъди дузпа. Трудно присъстващите повярваха, че при подобно положение може да се отсъди дузпа. Даниел Младенов отбеляза за 3:1 от наказателния удар и на практика реши всичко в мача. Съвсем в края Мартин Газиев стреля с глава след центриране на Илиян Йорданов, но защитник се метна с тяло пред вратата и изби в корнер. Това бе и последната интересна ситуация в срещата, която донесе 3 точки на домакините, въпреки че „жълто-сините“ можеха да отмъкнат поне точка.
За „Марица“ предстои домакинство на „Созопол“ след седмица. Срещата е в събота, 13 август, от 18 часа, на стадион „Марица“ в Пловдив.

Main Menu