Втора лига: Скандален червен картон коства на Ботев загуба от Етър

06 Ное 2022 18:20

Дублиращият отбор на Ботев загуби с 0:3 визитата си на Етър. Срещата от 16-ия кръг на Втора лига се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

"Канарчетата" се противопоставиха на съперника си, който е един от фаворитите за промоция в Първа лига.

Мачът бе решен от главния съдия Васил Минев, който се превърна в поредния съдия, ощетил Ботев от началото на сезона, показвайки скандален червен картон на Димитър Балинов.

Срещата стартира с лек домакински превес, но без чисти ситуации пред вратата на Панев. В 9-ата минута Бисер Бонев разтресе гредата с удар от границата на наказателното поле.

При добавката Самуел Акере не успя да отправи добър удар с глава на опразнената врата. Секунди по-късно слаб удар от фаул не затрудни Панев.

В 16-ата минута Траоре се отскубна от отбраната и бе фаулиран, но главният съдия подмина положението. С течение на времето играта стана равностойна, а удари към двете врати липсваха.

Така се стигна до 37-ата минута, в която главният съдия Васил Минев шокира с решението си. Димитър Балинов влезе в здраво в краката на противников играч и игра с топката, а съдията отсъди фаул в центъра на терена.

В последствие реферът показа жълт картон на Балинов и ситуацията изглежда бе минала. Не така мислеше съдията, който шокиращо отмени жълтия картон на Балинов и му показа директен червен картон.

Разсеяни от ситуацията "канарчетата" инкасираха два бързи гола в края на първата част и минута след почивката, като попаденията паднаха след корнер и бяха дело на Иванов и Александров.

Въпреки намаления си състав, Ботев бе близо до връщане на интригата, но направилият нов силен мач Траоре пропусна сам срещу вратаря в 67-ата минута.

В ответната атака Живко Петков вкара за 3:0 на празна врата, след хубав пробив на Абдиел отдясно. Малко преди края Траоре се отскубна сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

Main Menu