Марица със загуба в Радомир

04 Юни 2023 22:37

"Марица" загуби с 3:1 от "Струмска слава" в мач от последния за сезона 34-ти кръг. Двубоят се игра на крив, неокосен, наводнен терен в Радомир, а дъждът бе пречка не само по време на двубоя. Пловдивчани пристигнаха за мача по-малко от час преди началния час заради задръствания и наводени участъци от пътищата.


Участие в срещата не взеха титулярният вратар Илия Николов, който отсъстваше по лични причини, както и Соломон Джеймс, който е болен.


Футболът в този двубой почти отсъстваше, като условията и обстановката бяха далеч от стандарта за Втора лига. Въпреки доста твърдата игра реферът не показа нито един жълт картон. Срещата започна лошо за "Марица", след като оше във втората минута топката плясна в една от многото локви по терене, промени траекторията си и вместо да продължи се озова в краката на Цветомир Цанев, който откри. В 12-та минута домакините успяха да стигнат до второ попадение. След центриране от корнер Александър Златков засече, но вратаря Петър Начев изби. Топката обаче отново се върна при играча на тима от Радомир и той отбеляза покрай падналия в калта Начев. Маричани се оттърсиха от първоначалния шок и се опитваха някак си да атакуват, въпреки лошия терен. Така в 24-та минута Веселин Марчев стигна до много хубав гол. Той напредна, преодоля защитник и стреля в далечния ъгъл. Топката се отклони в страничната греда и влезе в другия ъгъл. До края на мача пловдивчани имаха 2-3 много добри положения. Стражът на домакините спаси удар на Валери Домовчийски с глава. Удар на Веселин Марчев мина на сантиметри от горната греда. Топката се топна, излъга последния защитник и Марчев овладя. След като преодоля бранителя нападателят на "Марица" завъртя топката в далечния ъгъл, но тя премина на сантиметри от целта. Вратарят на пловдивчани Петър Начев спаси три коварни удара от средна и далечна дистанция. През второто полувреме в игра за "Марица" влязоха няколко млади състезатели - Стефан Попов, Христиан Димитров. Те се справиха доста добре с оглед на обстановката и условията в срещата. Олджай Алиев, Йордан Пейчинов и Айкут Янъков също се появиха в игра през втората част. В 89-та минута един от тези удари, на Георги Янев, се оказа успешен и макар Начев да закачи топката тя влезе във вратата зад него.


"Марица" завършва сезона на 7-та позиция в крайното класиране с 47 точки. "Жълто-сините" постигнаха 14 победи и 5 равенства през сезона. Тимът изпълни основната си цел далеч преди края на сезона, а появилата се в последствие възможност за класиране на бараж не бе реализирана, като трябва да отчетем изключително тежката програма на състава в края на сезона.


В Първа лига директно влизат съставите на "Етър" и "Крумовград", на бараж се класира "Спортист" (Своге). От Втора лига изпадат отборите на "Миньор", "Созопол", "Витоша" и "Ботев" II. На тяхно място през следващия сезон ще се състезават първенците от Трета лига - "Бдин" (Видин), "Черноморец" (Балчик), "Несебър" и "Марек".


МАРИЦА: Петър Начев, Мартин Газиев (Йодан Пейчинов), Георги Иванов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов, Милен Танчев, Радослав Апостолов (Христиан Димитров), Станислав Маламов (Олджай Алиев), Милен Танчев, Валери Домовчийски - капитан (Айкут Янъков), Веселин Марчев (Стефан Попов), Георги Трифонов. РЕЗЕРВИ: Виктор Петков, Петър Атанасов, Ифеани Дейвид, Симеон Вешев. Треньор: Николай Димитров

Main Menu