Марица стартира лятна подготовка

24 Юни 2024 16:01

Представителният тим на „Марица“ проведе първата си тренировка от подготовката си за предстоящия сезон 2024/25 в Трета лига – Югоизточна група. В 9:30 сутринта старши-треньорът Стойчо Драмов и неговият щаб изведоха групата от 23-ма футболисти за първо занимание на стадион „Марица“. Красимир Иванов и Йордан Влашки ще бъдат помощник-треньори, заедно с играещия такъв Валери Домовчийски. В щаба на маричани остават и кинезитерапевтът Георги Аспарухов, рехабилитаторът Жан Башев, домакинът Асен Стефанов и Ивайло Иванов, който ще отговаря за стадиона.
Футболистите, които стартираха подготовка с жълто-синия екип са: вратарите Петър Начев и Виктор Петков; полевите състезатели Атанас Ташолов, Валери Домовчийски (играещ треньор), Олджай Алиев, Георги Трифонов, Христиан Димитров, юношите: Ангел Пеев, Наско Христев, Симеон Сираков, Николай Иванов, Георги Вълков, Даниел Беломачев, Радослав Мицев, Емилео Макавеев, Красимир Лютов, Илиан Пиронков, Никола Кръстев, Георги Цонков, Ангел Тосев, както и Борислав Дончев, който днес отсъстваше по лични причини и Теодор Фърков. Двамата са възпитаници на клуба и се завръщат в редиците на „Марица“, съответно от „Локомотив“ II и „Гигант“ (Съединение). Единственото ново попълнение към момента е Димитър Пройчев, който през миналия сезон се състезаваше за „Спартак“ (Пд). Той е юноша на „Ботев“ и се е състезавал още за дублиращия тим на „канарчетата“, датския Ф. Амагер, както и за „Монтана“. Тренировки с „жълто-сините“ започнаха и двама млади състезатели, които ще преминат пробен период.

Освен напусналите още преди края на изминалия сезон с клуба се разделят и: Мартин Газиев, който ще бъде близо до семейството си и ще се състезава за „Пирин“ (ГД), Соломон Джеймс и Ифеани Дейвид, които преминаха в състава на „Спартак“ (Пл), юношата Божидар Шехов, който ще продължи образованието си в чужбина, Илия Николов, който ще бъде треньор на вратарите в „Марица“, Стефан Попов, който ще се състезава за „Крумовград“, Милен Танчев, Илиян Йорданов и Теодор Андреев. Клубът изказва благодарности на всички тях, за всеотдайността и приноса им към представянето на отбора през последните сезони във Втора лига. С останалите играчи от състава от миналия сезон „жълто-сините“ все още водят преговори.

Отборът ще се подготвя изцяло в Пловдив, като ще изиграе и шест контролни срещи. Първата от тях ще бъде срещу “Ботев” II - в събота, от 19 часа, на базата в кв. “Коматево”.


Програмата за контролите:
• 29 юни: Марица – Ботев II (Пловдив)
• 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
• 13 юли: Марица– Гигант (Съединение)
• 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
• 24 юли: Марица – Асеновец
• 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)