Локомотив откри трибуна ''Бесика'' с хикс срещу Ботев Враца (ВИДЕО И СНИМКИ)

12 Фев 2023 15:37
Локомотив откри трибуна ''Бесика'' с хикс срещу Ботев Враца (ВИДЕО И СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха наравно при резултат 0:0 в среща от 19-ия кръг на efbet Лига. Двубоят бе последен от неделния ден и беше очакван с голям интерес от феновете на пловдивчани, които имаха възможността да посетят за първи път новата трибуна „Бесика“. 

''Смърфовете'' са четвърти в класирането с 34 точки, докато врачани са 12-и с 16 пункта.

Двубоят започна изключително равностойно, но без опасни положения пред някоя от двете врати. В 10-ата минута Браян Переа получи първия жълт картон в срещата за нарушение около централния кръг на терена.

В 12-ата минута пред Петър Витанов се откри добра възможност да шутира с десния крак, но той прати топката право в трибуна Бесика.

В 17-ата минута домакините развиха добра атака, при която Витанов беше намерен в наказателното поле. Той с едно докосване върна назад към свободния Бабакар Дион, чийто удар беше блокиран. При добавката Димитър Илиев прати топката във вратата, но капитанът на Локомотив бе в положение на засада и страничният съдия вдигна своя флаг.

Денислав Александров шутира в 29-ата минута на двубоя, но ударът му бе блокиран. Витанов се възползва от рикошета и стреля, но Костов отрази, след което последва нов удар на Александров, който докосната ръката на бранител на Ботев Враца, който бе паднал на земята. Главният рефер Станислав Тодоров обаче направи знак, че играта трябва да продължи. След центриране от статично положение от страна на Стефан Гавриол в 33-ата минута, Меси се извиси над всички в наказателното поле, но ударът му с глава прелеят над напречната греда.

В 38-ата минута Димитър Илиев загуби топката в опасна зона. Ботев разви бърза атака и пред Мирослав Маринов се откри чудесна възможност да шутира. Последва удар в долния ляв ъгъл на вратата, който Динко Хоркаш парира с блестящ плонж. Четири минути по-късно Стефан Гаврилов спечели няколко метра си дрибъл, след което стреля, но не намери добре топката и тя попадна в ръцете на Хоркаш.

Второто полувреме започна с натиск на Локомотив. В 50-ата минута Красимир Костов улови лесно далечен изстрел на Йосип Томашевич, който нямаше необходимата сила. В 59-ата минута Мирослав Маринов стреля от границата на наказателното поле, но топката рикошира в гърба на бранител на Локомотив, с което Динко Хоркаш бе затруднен, но все пак успя да избие топката.

В 61-ата минута влезлият от резервната скамейка Джовани пусна пас в коридор към Бабакар Дион. Крилото успя да се промуши зад гърба на защитник, но не нанесе достатъчно добър удар, с който да преодолее стража Костов. В 71-ата минута Димитър Илиев стреля в аут, а секунди по-късно Джовани прати топката в ръцете на вратаря на гостите. В 83-ата минута удар от движение на Ивайло Димитров - Косъма премина на метър над напречната греда. В заключителните минути на двубоя Даниел Генов можеше да реши всичко с шут от границата на наказателното поле. Нападателят имаше доста време да насочи удара си, но прати топката право в Хоркаш.

Във втората добавена минута топката бе избита току пред крака на Илиев, който се канеше да нанесе завършващ изстрел. Малко преди това пък Джовани опита поредния си шут от далечна дистанция.

Съставите на двата тима:

Локомотив Пд: Динко Хоркаш, Джовани Трупе, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Матеус Де Барош Да Силва, Петър Витанов, Пиер Зебли, Бабакар Дион, Денислав Александров, Димитър Илиев, Ерик Сорга

Резерви: Илко Пиргов, Тодор Павлов, Георги Каракашев, Джовани Маркес, Христо Иванов, Ивайло Димитров, Аксел Велев

Треньор: Александър Томаш

 

Ботев Враца: Красимир Костов, Луис Фелипе Де Соуза Соарес, Антонио Георгиев, Диего Фераресо, Мирослав Маринов, Браян Переа, Меси, Браян Мендоса, Стефан Гаврилов, Клери Сербер, Том

Резерви: Федерико Рубио, Мартин Кавдански, Митко Панов, Даниел Генов, Лусак Пивета Брамбила, Красимир Тодоров, Жан Пиер Да Силва, Петър Кепов, Петко Ганев

Треньор: Даниел Моралес

 

Стадион: ''Локомотив'' - гр. Пловдив

Главен съдия: Станислав Тодоров - гр. Шумен

Main Menu