Локомотив допусна много тежка загуба при гостуването си на Арда (ВИДЕО)

17 Фев 2023 16:20

Отборът на Локомотив Пловдив допусна много тежко поражение при гостуването си на Арда Кърджали. Срещата между двата тима от 20-ия кръг на Първа лига завърши при резултат 5:0 в полза на кърджалийци. 

Умар Сако откри резултата в 26-ата минута, а през втората част футболистите на Александър Тунчев отбелязаха още четири попадения. Преслав Боруков удвои преднината на домакините в 51-ата минута, а Радослав Цонев направи аванса на кърджалийци класически в 59-ата минута, след като се разписа от дузпа. Ласана Н'диайе отбеляза последните два гола в мача (78' и 90+3'). 

Така Арда вече се намира на шестото място в класирането с актив от 32 точки, докато Локомотив Пловдив остава пети с 34 пункта. 

В 8-ата минута Иван Тилев центрира в наказателното поле към непокрития Преслав Боруков, но Хоркаш улови преди нападателят да успее да си овладее топката. В 15-ата минута Петър Витанов стреля силно към вратата на Арда, но Анатолий Господинов се отчете с добра намеса. В 16-ата минута Преслав Боруков стреля от около метър, но застаналият на голлинията Джовани Трупе спря топката да влезе във вратата на Хоркаш.

В 25-ата минута Арда организира нова бърза атака, при която Тунгара влезе в наказателното поле. Последва удар на нападателя в близкия ъгъл, който беше блокиран и домакините спечелиха корнер. От последвалия ъглов удар Иван Тилев центрира чудесно, като в наказателното поле Йосип Томашевич и Матеус Да Силва се разминаха, а Омар Сако от метър и половина до голлинията прати топката в мрежата за 1:0.

Пет минути по-късно "сините" бяха близо до втори гол. Абубакар Тунгара проби отдясно и пусна пас в наказателното поле, където на далечната греда Тилев отправи удар, но Хоркаш се справи и изби с крак. Малко след това отново вратарят на пловдивчани трябваше да се намесва. Боруков намери Светослав Ковачев в наказателното поле, а десетката потърси горния ляв ъгъл, но стражът се справи. Последва корнер, след който Радослав Цонев отправи удар от границата на наказателното поле, но Хоркаш отново беше на висота. Последва опит за добавка от Боруков, след който от Арда поискаха дузпа за игра с ръка. Ситуацията беше прегледана от ВАР, след което беше даден сигнал играта да продължи. Във втората минута на продължението на първата част Ковачев проби през центъра и опита да изведе Тунгара в наказателното поле, но Хоркаш излезе и успя в последния момент да изпревари малиеца.

В 51-ата минута Абубакар Тунгара подаде към Преслав Боруков, който вкара топката във вратата и последва дълга проверка с ВАР дали нападателят на домакините е бил в засада, или не. След над 3 минути проверка попадението на Боруков бе признато.

Веднага след попадението Арда получи правото да изпълни и дузпа за нарушение на Динко Хоркаш срещу Тунгара. Стражът събори нападателя на домакините в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Хоркаш получи удар в устната при въпросната ситуация, което наложи влизането на медицинския екип на терена. Дузпата беше изпълнена от Радослав Цонев, който стреля безпощадно в центъра на вратата и отбеляза трети гол в срещата.

В 67-ата минута Димитър Илиев овладя трудна топка с гърди, след което стреля от въздуха, но Господинов се намеси и предотврати опасността.

В 78-ата минута Тунгара пусна в наказателното поле, където влезлият като резерва Ласана Н'диайе изпревари съотборника си Светослав Ковачев и я прати във вратата на Хоркаш.

В добавеното време на двубоя защитата на Локомотив заспа за пореден пъти и това доведе до втори гол на Н'Диайде и общо пети във вратата на Хоркаш. Нападателят беше намерен сам зад защитата и за него бе лесно да преодолее вратаря.

 

Съставите на двата тима: 

Арда Кърджали: Анатолий Господинов, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев, Преслав Боруков, Светослав Ковачев, Деян Лозев, Радослав Цонев, Алекс Петков, Иван Тилев, Илия Юруков

Резерви: Васил Симеонов, Джуниет Али Али, Милен Стоев, Александър Георгиев, Ласана Н'диайе, Керимджан Игнатов, Шахредин Букхолда, Жозе Едералдо Да Силва Жуниор, Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев

 

Локомотив Пловдив: Динко Хоркаш, Матеус Де Барош Да Силва, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Джовани Трупе, Пиер Зебли, Петър Витанов, Димитър Илиев, Бабакар Дион, Ерик Сорга, Денислав Александров

Резерви: Илко Пиргов, Милош Петрович, Христо Иванов, Георги Каракашев, Джовани Маркес, Ивайло Димитров

Треньор: Александър Томаш

 

Главен съдия: Красен Георгиев - гр. Варна

Стадион: Арена АРДА - гр. Кърджали

Main Menu