Гласят бивш съдия за шеф в Локомотив

21 Фев 2023 09:13

Бившият футболен съдия от Варна Иван Кирилов може да заеме ръководен пост в Локомотив (Пловдив). Както е известно, на “Лаута” се очакват кадрови промени след изключително слабия старт на пролетния полусезон. При подновяването на шампионата “черно-белите” не успяха да победят Ботев (Враца) у дома, а в изминалия кръг катастрофираха срещу Арда в Кърджали - 0:5. От ръководството на клуба обявиха, че ще вземат крути мерки. Шефовете все още не са обявили решения за излизане от кризата.

Иван Кирилов свири и мачове в елита преди десетина години. През 2012-а около него гръмва скандал. В момента управлява детската футболна школа “Делфините” в морската столица и опитва да гради политическа кариера. Той е изгледал на живо двубоя между Локо (Пд) и Ботев (Вр) в компанията на един от италианските бизнесмени, които преди време обещаваха сериозни инвестиции във Враца, но впоследствие не се случи нищо.

Интересното е, че през годините бивши футболни арбитри са заемали ръководни постове. На такъв дълго време бе Атанас Узунов. Преди време пък на клуба помагаше Таско Тасков, който преди това мина през ЦСКА 1948 и благоевградския Пирин. Сега е свързван с Миньор (Перник).

Локо започна подготовка за домакинството на столичния си съименник. “Железничарското” дерби е в събота, 25 февруари, от 17:30 часа на “Лаута”. В него “черно-белите” ще преследват първи гол и дебютна победа през пролетта.

“Тема Спорт”

Main Menu