Локомотив подписва с крило

28 Фев 2023 09:22

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш взе решение за съдбата на един от играчите, които карат проби в състава. Специалистът е одобрил Алфа Контех, който ще получи предложение за договор. Фланговият нападател пристигна на „Лаута“ на 16 февруари и се присъедини към подготовката на отбора. Футболистът получи достатъчно време да убеди треньорския щаб в качествата си и в крайна сметка успя да го направи.

Алфа Контех е роден на 1 май 2000 година в Сиера Леоне. Крилото за последно е бил част от втородивизионния израелски Апоел Ришон. Освен това е играл и за тимовете на Сентрал Парейд и Апоел Ул Ал-Фам.

Локомотив има нужда от подсилване на фланговете на атаката. Причината е, че през зимата се раздели с двама такива футболисти. Най-големият удар по треньорския щаб бе трансферът на бившия национал Бирсент Карагарен. Крилото бе продаден на ЦСКА 1948. През есента именно Карагарен бе най-ценният футболист в състава на Александър Томаш, бе и водещ реализатор. Малко преди старта на пролетния дял пък Локомотив Пловдив изпрати под наем в Спартак Варна бразилеца Евандро. Това е и причината черно-белите да искат да се подсилят с крило.

В момента на „Лаута“ кара проби и друг чуждестранен футболист, разбра „Тема Спорт“. Той обаче е много далеч от това да убеди треньора Александър Томаш, че заслужава да остане в клуба. Очаква се до дни въпросният играч да бъде освободен.

В последните дни обстановката в Локомотив се успокои, след като бе доста турбулентна от началото на годината. Двамата собственици Адам Сотков и Христо Крушарски си стиснаха ръцете и дадоха дума заедно да ръководят клуба. Това веднага пролича и на терена. В последния кръг тимът на Александър Томаш победи с 1:0 Локомотив София у дома.

''Тема Спорт''

Main Menu