Колумбиец започва тренировки с Локомотив

09 Мар 2023 09:08

Колумбиецът Хорхе Сегура ще се присъедини днес към тренировките на Локомотив (Пловдив), пише “Тема Спорт”. 26-годишният защитник парафира със смърфовете преди седмица. За последно той бе собственост на английския Уотфорд, но така и не е записал мач за тима, тъй като не е успял да получи разрешително за работа на Острова. Именно поради тази причина Сегура е бил отдаван многократно под наем.

Той е висок 195 сантиметра и е играл за Индепендиенте Меделин, Енвигадо, Реал Валядолид Б, Атлас, Атлетико Насионал и СД Америка. Бил е част от младежките гарнитури на своята родина, а силният му крак е левият.

Сегура бе едно от трите чуждестранни попълнения, които подписаха с Локо Пд през миналата седмица. Другите двама нови са Алфа Конте и венецуелецът Кристиан Александър Мендоса Пинеда, като те вече тренират под ръководството на Александър Томаш.

В момента от лагера на черно-белите са задействали процедурата по изваждане на работни документи на футболистите. Тя отнема близо месец и на “Лаута” се надяват те да са на разположение на треньорското ръководство за гостуването на Черно море. Двубоят на “Тича” е във втория кръг след паузата за националните отбори и ще се играе на 17 април, понеделник, от 20:15 часа.

По време на прекъсването черно-белите ще проведат контрола с Хебър. Двубоят е планиран за 1 април на “Лаута”, а часът ще се уточни допълнително. Както е известно първенството ще бъде прекъснато след 24-ти кръг, когато Локо Пд гостува в “Коматево” на Ботев Пд, а в същия кръг Хебър приема Лудогорец. След подновяването на надпреварата в родния елит смърфовете приемат Септември, а пазарджиклии гостуват на Черно море. Двата тима се срещнаха и по време на зимната подготовка, като играчите на Владимир Манчев спечелиха с 1:0.

Main Menu