Томаш: Трябваше да си решим мача през първото полувреме

19 Мар 2023 19:28

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след равенството 1:1 в градското дерби с Ботев. Той изрази съжаление, че отборът му не е стигнал до успеха.

"Винаги искам да играем за победа. Знам, че е дерби, знам, че е важно за Локомотив. Трябваше да си решим мача през първото полувреме. Имахме ситуации, които трябваше да развием по друг начин. Не се получи. Дадохме инициативата второто полувреме. Направихме една грешка, която я наказаха. Радвам се, че реагирахме. Има доста мачове, в които заслужаваме да победим, но завършваме наравно. Може би тук трябва да пречупим нещо, за да тръгнем нагоре", започна той.

"Каракашев е може би един от най-силните в движенията си без топка. Днес пасът му беше чудесен. Трябва да работим при подаванията. Във фаза защита се получи. Когато сме с топката, трябва да имаме по-различни ъгли. Разбирам, че е дерби, напрежение. Трябва да играем футбол. Не съм доволен от точката, но това е реално".

"Щом не загубиш тук, е добре за твоя отбор. Искам да го направим с футбол. Знам, че могат, футбол се играе без страх. Понякога изритваме топката и след това искаме да играем без топка. Чакам Алфа, който ще даде ширина. Чакаме централен защитник, който ще даде стабилност на Паскалев и Павлов", завърши той.

Main Menu