Томаш: Разочарованието остава от загубата, но съм доволен от начина, по който проведохме мача

22 Апр 2023 22:04

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш похвали своите футболисти въпреки загубата с 0:1 от ЦСКА 1948 в Бистрица. Той направи интересно изказване, според което проблемът на тима му е страхът, а след страха идват любовта и победите. Според наставника на „смърфовете“ феновете искат зрелище.

„Искам да похваля футболистите за начина, по който проведохме мача, имахме колебания, но срещу противник с индивидуална класа. Ние бяхме отборът на терена, който има идея, защитаваше се заедно и играеше футбол заедно. Разочароващо е, че не спечелихме, но това е начинът да изградим отбор, който може да победи всеки, не че и сега не можем, но можем и да паднем от всеки. Разочарованието остава от загубата, но съм доволен от начина, по който проведохме мача. Пак загубихме, явно такъв е периодът. Тук е моментът да благодаря на феновете, за тях отборът е най-важен“, каза Томаш.

„Искате ли да ви кажа нещо? Червеният картон ги амбицира (футболистите) още повече. Опитвам се да им го казвам още от началото на мача срещу всеки противник. Имаме една болест – страх, след страха е любовта, там са точките. Имам млади момчета, чакаме момче, което всеки момент трябва да му дадат документите. Не мога да не съм доволен от футболистите, но точките са важни. През втория полусезон не е това, което трябва да бъде нивото. Има си обяснение за това нещо“, продължи той.

„Клубът прави всичко възможно. Не е проблемът в клуба, това са бюрокрации, правим заверка на заверката, един агент, втори агент. Ние оправяме футболистите за два месеца, знаете в България как става. Нямаме човек да ги оправя по-бързо“, каза треньорът относно документите на нови играчи.

„В живота няма нищо задължително, не мога да обременя футболистите. Когато започнем да печелим на база футбол, ще надградим. Локомотив спечели купи и титли, но това, което хората искат, е зрелище. Футболът е за хората. Трудно ще ни бъде за топ 6, зависи от доста обстоятелства, имаме характер и потенциал“, завърши Александър Томаш.

Main Menu