Александър Томаш: Всеки мач е финал за нас

28 Апр 2023 22:33

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш беше доволен от победата с 3:1 срещу Спартак Варна. Той отбеляза, че е забелязал отпускане и предупредителната „лампичка“ е светнала във финалните минути на първата част. Поради тази причина е имал разговор на висок тон с футболистите си на почивката.

„Влязохме по най-добрия начин в мача. Това, което искахме, го направихме. Отбелязахме ранен гол. До 25-тата минута контролирахме изцяло събитията. Създадохме още ситуации и то по начин, по който аз искам да виждам Локомотив. Докато притежавахме топката, да я вкарваме между линиите, да сме агресивни. Създадохме две стопроцентови ситуации, не отбелязахме гол и необяснимо за мен се случва пореден мач да губим концентрация и увереност“, каза Томаш.

„Лампичката светна първото полувреме последните 10 минути. Имахме разговор на висок тон на полувремето. Първите минути прибързвахме, нямахме нужното спокойствие. Успяхме да отбележим гол от статично положение и след това контролирахме събитията. Не ми хареса, че Спартак с 10 човека в някои ситуации ни създадоха напрежение. Нормално е за мен, играят на живот и смърт, с доста добър треньор. Когато няма какво да губиш, дадоха всичко от себе си. Поздравявам ги. Важното е, че успяхме да вземем мача“, добави той.

„Губихме всяко едно единоборство. Мислехме, че както тръгна мача, всичко ще е ок. Поздравявам си футболистите, че успяхме да вземем мача. Това е най-важното“.

„Всичките ситуации, които ни създадоха, губихме топката. Не ми харесва това на мене, трябваше да реагирам по някакъв начин“.

„От тук нататък всеки мач е финал, ние сме си поставили цел в съблекалнята, те знаят какво преследваме, по-важното е да се забавляват на терена както първите 20-25 минути“, каза още наставникът на „смърфовете“.

Main Menu