Локомотив посреща Левски във важен мач

08 Май 2023 08:29

Отборът на Локомотив (Пловдив) посреща Левски в двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима на стадион ''Локомотив'' стартира в 17:45 часа и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.

Пловдивчани се намират на седмата позиция в класирането с актив от 47 точки, докато столичани са четвърти с 54 пункта. И двата тима преследват класиране в европейските клубни турнири. За ''смърфовете'' победата е задължителна, за да може отборът да играе в първата шестица. Ако това не се случи за сметка на Славия, то ''черно-белите'' ще си гарантират още две дербита на Пловдив срещу Ботев и борба за седмата позиция, даваща право на бараж за Лигата на конференциите. 

В миналия кръг Локомотив спечели точка при гостуването си на Славия (1:1), а Левски надделя с 2:0 над Септември (София).

В мача със Славия в предишния кръг Тодор Павлов и Динко Хоркаш от състава на пловдивчани получиха контузии, което попречи на тяхното участие в тренировъчния процес на тима.

''Сините'' ще трябва да се справят без Хосе Кордоба, който все още лекува травма, както и без наказаните Филип Кръстев и Андриан Краев. Наставникът Елин Топузаков сподели, че вратарят Николай Михайлов е с температура и отпада от неговите сметки за визитата на ''Лаута''.

Main Menu