Динко Хоркаш ще пази срещу Лудогорец

11 Май 2023 08:31

Вратарят на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш ще пази за тима в първия мач от плейофите, разбра „Тема Спорт“. В понеделник (15 май) от 20:15 часа смърфовете гостуват на Лудогорец. Хърватският страж счупи пръст при победата с 1:0 над Левски в последния кръг от редовния сезон. Хоркаш е с фрактура на кутрето на лявата ръка. Той бе заменен принудително от Илко Пиргов в 74-ата минута на двубоя със сините на „Лаута“. Вратарят обаче е бил категоричен, че пред спортно-техническия щаб, че иска да пази в срещата в Разград. Очаква се пръстът му да бъде шиниран и Хоркаш да излезе на обезболяващи.

В лагера на черно-белите са говорили с вратаря, че няма смисъл да се рискува здравето му, но хърватинът е бил категоричен, че ще застане под рамката.

Наставникът Александър Томаш обаче няма да може да разчита и срещу Лудогорец на нападателя Алфа Конте. След победата над Левски младият треньор на Локо Пловдив изрази надежда, че играчът ще бъде картотекиран. Това обаче няма да се случи, защото все още не е издадена нужната работна виза, заради липса на документи.

Смърфовете подписаха с Конте на 1 март, но два месеца и половина по-късно играчът от Сиера Леоне все още е без права.

Аут за визитата на орлите ще е и младият централен защитник Тодор Павлов. Той все още лекува контузия. Играчът и спортно-техническият щаб умуват дали бранителя да се подложи на операция. Засега това по-скоро немя да се случи.

Днес Томаш и щабът му ще гледат в детайли играта на Лудогорец в реванша за купата срещу Черно море.

Main Menu