Печат на тази страница

Крушарски: Нашият стадион ще е по-хубав от този на Ботев

17 Май 2023 21:46
Крушарски: Нашият стадион ще е по-хубав от този на Ботев Снимка: Plovdivskinovini.bg

Един от съсобствениците на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, бе гост в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Колоритният бизнесмен обясни каква е ситуацията с „Лаута“, където в момента се строят две от трибуните на стадиона, а „Бесика“ бе открита преди няколко месеца. Крушарски изрази мнение, че е можело Локомотив и Ботев да играят на един стадион, давайки за пример 55-хилядния стадион „Пловдив“. Съоръжението към този момент е в окаяно състояние, но според бизнесмена е можело да бъде реновирано и двата клуба да го делят.

„Нашият стадион ще е почти същия като на Ботев Пловдив. Нашият е английски тип и за 14 000 зрители. Този на Ботев е за 18. Предполагам, че нашият ще е по-добре, защото е в парка. Едно от изискванията на УЕФА е, че трябва да има разстояние от училищни комплекси. А ние вместо да бяхме направили стадион „Пловдив“, направихме два стадиона. Можеше всички мачове да са на него. Защо да не го споделяме? Стига да има хубаво съоръжение...Как в Крузейро или в Аржентина играят на едни стадиони. Въпросът е поддръжката на едно съоръжение. Сега ще го направим, а колко му е издръжката. Тогава ще питаме: „Как сме?“. Държавните средства са много важни. Двата стадиона са общински. Общината трябва да помага на спорта”.

„За парите питайте кмета по строителството. Той ме накара да дръпна малко спирачката. При конкурса за стадиона, имах желанието аз да го правя, имам строителна фирма. Правил съм жилища, които не са паднали вече 30 години и един стадион мога да направя. Този кмет каза, че заради мен няма да влезе в затвора. Нямаше да има връщане назад. Щеше да има три трибуни с тия пари. 12 милиона – 3 трибуни. Сега не знам какво става. Една година не съм в кухнята. За стадиона не се интересувам, има надзорници, чакаме трибуните“.

„Най-големият приоритет е базата. Две игрища ще направя, септември ще ви поканя. На базата в Тракия. На българския футбол му липсва реда. Не си гледаме собственото канче. Така не става, както и плюенето един към друг. Това се вижда и надолу. Разликата в спецификата е като тази между Лом и Лондон. Бях на базата на Крузейро в Бело Оризонте. И училището, и школата, и лазаретът...На нашите треньори ще им подновим договорите. Ще получават бонуси, ако техен играч тръгне нагоре. И всеки ще има 5%, ако продадем играч. Пет процента от трансферната сума. Най-лошото, което правят всички – взимаме едни чужденци за едни пари и седят резерви. Това не се връзва. С Тунчев го бяхме приключили тоя въпрос, но сега пак имаме доста футболисти чужденци на треньорската скамейка“.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu