Локомотив с тежко гостуване на ЦСКА-София

27 Май 2023 08:34

Отборът на Локомотив (Пловдив) гостува на ЦСКА-София в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион ''Българска армия'' започва в 21:00 часа и ще бъде ръководена от Станимир Тренчев.

''Червените'' ще преследват задължителна победа, с която да поставят Лудогорец под напрежение в битката за титлата. Разликата между ЦСКА-София и разградчани е само една точка. ''Смърфовете'' са аут от битката за европейските клубни турнири. Те се намират на шестата позиция с актив от 50 точки. 

При столичани има проблеми с окомплектоването на състава. Нападателят на ЦСКА-София - Браян Морено, отпада от сметките на треньора Саша Илич до края на сезона. Колумбиецът получи контузия в областта на коляното през първото полувреме на домакинството на Лудогорец в края на април. Тогава той настоя да остане на терена и бе заменен чак в средата на втората част. Състоянието му се е влошило впоследствие и оттогава Морено не се е появявал на терена. Същото важи и за Жеферсон. Бразилецът получи разтежение през първото полувреме на дербито с Левски в средата на април и оттогава е извън игра. В определен период той поднови пълноценни тренировки и дори бе в групата за домакинството на Лудогорец, но след това отново започна да се готви индивидуално. Локомотив изключи новото попълнение Денислав Александров от отбора заради непрофесионално отношение. С тима тренира лекуващия доскоро травма Динко Хоркаш.

Main Menu