Томаш: Доволни сме, защото спечелихме една точка

03 Ное 2023 22:06
Томаш: Доволни сме, защото спечелихме една точка Снимка: Plovdivskinovini.bg

Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, остана на мнение, че отборът му трябва да бъде доволен, че е спечелил точка, след като „смърфовете“ бяха тотално надиграни в градското дерби срещу Ботев, завършило 0:0 на „Колежа“.

„Трябва да сме доволни, че спечелихме точка, Това е дерби, няма общо с останалите мачове. За мен това е четвърто дерби, виждам през седмицата еуфорията у феновете и футболистите. Атмосферата на стадиона може би ни повлия. В средата на сезона сме с къса скамейка. Имаме много неща, с които можем да се оправдаваме“, започна Томаш.

„Когато не можеш да спечелиш един мач, е важно да не го загубиш. Направихме го с мъжество за нашите фенове, може би грозно. Не може първата ситуация на наш защитник да е жълт картон в седмицата минута. Съжалявам, че не победихме на техния стадион, но може би спечелихме точка. Губихме много единоборства. Всеки втори пас ни беше грешен“, продължи той.

„Изградихме стил и начин на игра, с който всеки отбор се съобразява. Не е лесно да устояваш всеки един мач и да излизаш от тази преса, която е срещу теб. Нещото, от което съм недоволен, е, че трябват ротации, но за да правиш ротации, трябват футболисти. С мъжество защитихме честта на „черно-бялата“ част от Пловдив“, допълни наставникът на Локомотив Пловдив.

„Срещу всички отбори, срещу които играхме, вадят двамата външни и централния нападател и вкарват нови, не може само едни нови футболисти. Лео Сена е групата, за да е с момчетата, контузен е и не може да влезе, Тошко Павлов също. Не наложихме нашия начин на игра, но за това има определени фактори“, каза още Томаш.

„Доста е трудно, не е само моя заслугата, а на психоложката, ръководството. Когато ти звънят агенти и ти казват откъде имаш оферти, няма как да не ти повлияе. На зеления терен никой няма да те пита какви оферти имаш. На зеления терен трябва да се покажеш, за да ядеш бял хляб.“

„Не правим трагедия. Тази серия от девет поредни победи е благодарение на футболистите, не е лесно. Убеден съм, че феновете са горди с футболистите“, завърши Томаш.