Аталанта съсипа Дженоа

Аталанта съсипа Дженоа

Тимът на Аталанта постигна убедителна победа с 5:1 над Дженоа като домакин в двубой от седмия кръг на италинската Серия ''А''. Мачът се проведе на стадион ''Гевис''.

Играчите на Джан Пиеро Гасперини събраха 10 точки на седмата позиция във временното класиране. ''Грифоните'' допуснаха трето поредно поражение в шампионата и са 18-и с 5 пункта. 

''Ла Деа'' поведе в 24-ата минута, когато Матео Ратеги се разписа след подаване на Адемола Луукман. В 50-ата минута Пиерлуджи Голини изби далечен удар на Едерсон, но Ретеги удвои аванса на бергамаските със своята добавка. 

В 60-ата минута Ретеги с пета насочи топката към Едерсон, който направи резултата 3:0 със страхотен удар от границата на наказателното поле. Ретеги оформи своя хеттрик от дузпа в 74-ата минута, която беше отсъдена заради игра с ръка на Алесандро Воляко. В 80-ата минута Мартен де Роон с чудесно воле отбеляза петия гол за ''Ла Деа''. 

Гостите отбелязаха почетно попадение в 83-ата минута, което беше вкарано от Джеф Екатор след асистенция на Филипо Мелегони.

Image